Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Strážníci varují před vstupem na zamrzající vodní plochy

Teploty pod bodem mrazu a vydatné sněhové přeháňky mohou svádět k dojmu, že je pravý čas vyrazit bruslit na některou z brněnských přírodních ploch. Strážníci ovšem upozorňují, že vstup na zamrzající hladiny je stále mimořádně nebezpečný, a to nejen na přehradě.

Tloušťka ledu okolo 5 centimetrů je zcela nedostačující, před víkendem navíc kvůli silným přítokům již zamrzlé části hladiny Brněnské přehrady popraskaly.

Přesto se v sobotu odpoledne na její plochu někteří odvážlivci navzdory všem varováním vydali. Patří mezi ně i jednačtyřicetiletá žena, která na ledu nechala bruslit svého šestiletého syna. Když jí hlídka vysvětlila situaci, okamžitě i s dítětem odešla.

Na přírodních plochách, kde mohou zamrzlou hladinu narušovat vodní proudy či pohyby bahenních plynů, nelze určit jednoznačně bezpečnou hranici tloušťky ledu. Obvykle se však uvádí minimální tloušťka 15 centimetrů. Ani to ovšem není záruka a vstup je vždy na vlastní nebezpečí.

Zdroj: MPB

Štítky vodstvo, Brněnská přehrada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci varují před vstupem na zamrzající vodní plochy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.