Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Strážníci dávají k dispozici seznam ulic, kde nově hrozí časté odtahy

Vyšší riziko odtažení auta hrozí lidem v některých ulicích městské části Brno-střed, kde mají prakticky každodenně zásadní potíže s průjezdem vozidla svážející komunální odpad. Strážníci proto předem upozorňují na plánovanou zvýšenou aktivitu v těchto oblastech, aby mohli motoristé předejít zbytečnému odtahu kvůli nepovolenému stání.

Řidiči popelářských aut musejí často i několik minut manévrovat, než se jim podaří kolem nevhodně odstavených vozidel odbočit na požadované místo, mnohdy jsou nuceni najíždět na nezpevněné plochy a překonávat obrubníky. V některých případech došlo i k poškození svozových vozidel.

Za nejkritičtější označují představitelé společnosti SAKO Brno situaci v Pellicově ulici, kde auta parkují na jiných než určených plochách. Na Žlutém kopci při vjezdu z ulice Tvrdého někteří motoristé ignorují zákaz vjezdu i zákaz zastavení a například po celé délce ulic Lužické či Sušilovy nezůstává volný jízdní pruh o šířce alespoň tří metrů.

Velké potíže dělají při svozu odpadků auta stojící v křižovatkách. Platí to například na průsečíku Čápkovy a Gorkého nebo Kopečné a Anenské ulice.

Podobné potíže mohou fatálním způsobem ovlivnit i výjezd vozidel integrovaného záchranného systému, jak před několika dny dokázala i společná preventivní akce jihomoravských hasičů a brněnských strážníků.

Tyto argumenty vedou městskou policii ke zvýšení činnosti ve zmíněných lokalitách, a to zejména v době před pravidelnými svozy odpadů. Kontroly ovšem strážníci posílí i v dalších časech, a to s ohledem na uvolnění ulic pro případný zásah vozidel integrovaného záchranného systému.

Městská policie dává veřejnosti k dispozici seznam nejhůře průjezdných lokalit, aby mohli řidiči předejít nežádoucímu odtahu. 

Pellicova, svoz: pondělí, čtvrtek; čas svozu odpadu: 7.15 – 7.45 hod.
vnitroblok Křídlovická x Nové sady, svoz: úterý, pátek; čas svozu odpadu: 6.15 – 7.00 hod.
Sušilova, svoz: úterý, pátek; čas svozu odpadu: 7.30 – 8.00 hod.
Kopečná – vjezd Pekařská, svoz: pondělí, čtvrtek; čas svozu odpadu: 7.00 – 8.00 hod.
Kopečná – Anenská, svoz: pondělí, čtvrtek; čas svozu odpadu: 7.00 – 8.00 hod.
Studánka, svoz: pondělí, čtvrtek; čas svozu odpadu: 7.00 – 8.00 hod.
Čápkova 15 – Úvoz vnitroblok; svoz: pondělí, čtvrtek; čas svozu odpadu: 7.00 – 8.00 hod.

Zdroj: MPB, SAKO Brno, a.s.

Štítky odpad, Brno-střed, SAKO Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci dávají k dispozici seznam ulic, kde nově hrozí časté odtahy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.