Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zdravotní stav muže, který se otrávil metanolem, je vážný

Lékařům v boskovické nemocnici se podařilo stabilizovat zdravotní stav osmatřicetiletého muže, kterého v sobotu přijali s otravou metanolem. Zůstává na anesteziologicko-resustitačním oddělení, lékaři mu provádějí dialýzu. Stav zůstává velmi vážný, řekla dnes ČTK mluvčí nemocnice Eva Fruhwirtová.

Na jižní Moravě zatím lékaři zaznamenali tři případy otravy metylalkoholem. Ve znojemské nemocnici v úterý zemřel 42letý muž z Havířovska. Další oběť otravy, devětadvacetiletého muže z Veselí nad Moravou, ošetřují lékaři v Kyjově na Hodonínsku.

Mozek kyjovského pacienta je podle lékařů nenávratně poškozený. Krevní oběh dosud funguje s pomocí přístrojů. „Zatím je to stejné, ale oběh se horší,“ sdělil ředitel nemocnice Petr Svoboda.

Zatím posledního pacienta otráveného metanolem přijala boskovická nemocnice v sobotu ráno. Rychlá záchranná služba jej přivezla z nedaleké obce. Potřebný lék si zdravotníci nechali dopravit z Fakultní nemocnice v Olomouci.

Policistům se podařilo zajistit lahev, z níž muž pil. Chybí na ní etiketa. Podle dostupných informací si muž objednal alkohol přes internet.

Zdroj: ČTK

Štítky metanol, nemocnice, pacient, methanol, lékař, Jihomoravský kraj, Eva Fruhwirtová, Fakultní nemocnice Olomouc, okres Hodonín, Veselí nad Moravou, Kyjov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdravotní stav muže, který se otrávil metanolem, je vážný  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.