Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Soutěž o nejlepší školní oběd hledá originální a moderní přístup

Desítka finalistů se utká 26. srpna v prostorách školní jídelny na Novolíšeňské ulici v Soutěži o nejlepší školní oběd 2014. Oborná porota do finále poslala ty nejzajímavější a nejnápaditější recepty, které se sešly z celé republiky. Podmínkou účasti je, aby jídla byla běžně zařazována do jídelníčku malých strávníků a maximální cena kompletního menu nepřesáhla 34 korun.

Do užšího výběru ze 79 přihlášených postoupily školní jídelny z Otrokovic, Brna, Ostravy, Olomouce, Zlína, Prahy, Písku, Svitav a Veklých Svatoňovic. Brno bude reprezentovat domácí tým kuchařek a kuchařů z jídelny na Novolíšeňské 10.

Hlavním hlediskem posouzení budou chuť, výběr surovin a jejich sladěnost nebo estetické a nutriční sladění. Porotu budou tvořit vybraní žáci základních škol, zástupce Ministerstva školství, brněnského magistrátu, Ministerstva zdravotnictví, prezident Asociace kuchařů a cukrářů, odborníci na výživu a školní stravování.

Štítky školní jídelny, jídlo, stravování, soutěž, nejlepší oběd, Brno, 2014, Praha, Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, Ostrava, Olomouc, Zlín, Písek, Otrokovice, Svitava, Svatoňovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soutěž o nejlepší školní oběd hledá originální a moderní přístup  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.