Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Soud poslal olšanskou farmu Bolka Polívky do úpadku

Krajský soud v Brně poslal Farmu Bolka Polívky v Olšanech do úpadku. Insolvenční řízení bylo s Polívkovou firmou zahájeno loni v říjnu a návrh na ně podala stavební firma Kaláb, které farma dluží asi osm milionů korun, uvádí se v usnesení soudu.

Podle usnesení má známý herec menší dluhy i u dalších věřitelů. Polívkova firma situaci řešila úvěrem. Podle soudu ale jeho výše není dostatečná.

„Dlužník je schopen uhradit přibližně pouze polovinu svých splatných závazků a nepodařilo se mu tudíž vyvrátit domněnku své platební neschopnosti,“ uvedl soud.

Do potíží se Polívka dostal přestavbou penzionu a vybudováním wellness centra v letech 2009 a 2010. Investice se tehdy vyšplhaly téměř na 32 milionů korun, z toho 24 miliony přispěla EU. Právě to byly jediné peníze, jichž se stavební firma Kaláb, která práce provedla, dočkala.

Právníci farmy před soudem tvrdili, že důvodem k nezaplacení byla špatně odvedená práce. Stavební firma však poukázala na to, že dílo řádně předala a do soudního sporu ho nikdo nereklamoval.

Podle zástupce ředitele Divadla Bolka Polívky Michala Adamíka se insolvence týká pouze hercovy farmy. Insolvenci soud vyhlásil "po dlouhodobě ekonomicky nestabilní situaci".

„Vzniklá situace nijak nezasahuje do právních vztahů divadel v Brně a v Praze - Uhříněvsi, která nesou jméno pana Boleslava Polívky, a jejichž provozovatelem je společnost Divadlo Bolka Polívky spol. s r.o.,“ uvedl Adamík.

Zdroj: ČTK
Foto: www.bolek.cz/farma/

Štítky Farma, Bolek Polívka, insolvence, Olšany, soud, statek, stavební firma, divadlo, Krajský soud v Brně, Evropská unie, Praha, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soud poslal olšanskou farmu Bolka Polívky do úpadku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.