Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Slavnostní předání symbolického klíče od Vily Löw-Beer

Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek převzal v úterý 6. ledna 2015 symbolický klíč od Vily Löw-Beer po ukončení památkové obnovy vily. Brněnská secesní vila na Drobného 22 prošla v uplynulých dvou letech náročnou památkovou obnovou. V prvním pololetí roku 2015 bude v rekonstruované vile instalována muzejní expozice nazvaná „Svět brněnské buržoazie mezi Löw-Beer a Tugendhat“. Expozici bude provozovat Muzeum Brněnska.

Hejtman proto symbolický klíč od vily předal řediteli Muzea Brněnska Antonínu Rečkovi.

„Děkuji všem, kdo přiložili ruku k dílu. Nejde o zdaleka první památkový objekt na jižní Moravě, který prošel obnovou díky evropským fondům, jejich budoucnost je ve spolupráci všech institucí bez ohledu na zřizovatele. Vítám skutečnost, že nová expozice přiblíží také společenské a umělecké kontexty spjaté se sousední vilou Tugendhat, jejíž výstavbu Alfred Löw-Beer financoval pro rodinu své dcery Grety – tuto památku má na starost Muzeum města Brna." Sdělil hejtman.

"Jsem přesvědčen, že všechny zájemce o architekturu přesvědčíme o tom, že se dokážeme o takovéto skvosty společně starat. Přeji si, aby se podařilo dokončit obnovu Vily Löw-Beer tak, aby ji pravidelně vyhledávali návštěvníci nejen expozic, ale například i koncertních akcí,“ uvedl po předání symbolického klíče hejtman Michal Hašek.

Jak uvedla kurátorka Vily Löw-Beer v Brně Petra Svobodová, s otevřením domečku takzvané Celnice v areálu historického objektu se počítá v dubnu letošního roku, otevření celé zrekonstruované vily nejpozději v červnu.

Zdroj: KÚ Jihomoravského kraje
foto: vilalowbeer.cz

Štítky vila, Vila Löw-Beer, Jihomoravský kraj, Michal Hašek, Muzeum Brněnska, Alfred Löw-Beer, Muzeum města Brna, vila Tugendhat

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavnostní předání symbolického klíče od Vily Löw-Beer  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.