Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Riviéra a zábrdovická plovárna otevřou v pátek, chystají novinky

Již tento pátek zahajují provoz městská koupaliště Riviéra a Zábrdovice. Oblíbená pisárecká Riviéra láká na novinku, kterou jsou tři vodní chrliče v prostředním bazénu nebo na úspěšné Letní kino, které fungovalo již v minulém roce. Zábrdovický bazén rozšířil volnočasové aktivity.

Koupaliště Riviéra

Provozní novinkou je v Pisárkách vlastní úpravna povrchové vody, což spíše než návštěvníci pozná městská kasa. Podobně jako zábrdovické koupaliště Riviéra letos nachystala animační programy pro pobavení zejména dětských návštěvníků. Chystaná víkendová odpoledne budou připravena například cvičení na trampolínách nebo dětský aerobik. Návštěvníci si budou také moci zapůjčit lehátka se slunečníky.

Otevírací doba je stejná jako v minulém roce, tedy od devíti hodin ráno až do osmé hodiny večerní. Celodenní vstupné bude dospělého stát 110 korun, odpolední od šestnácti hodin pak 55 korun.

Koupaliště Zábrdovice

Zábrdovická plovárna pro letošek nechystá zásadní novinky, spíše dále rozšiřuje volnočasové aktivity jako jsou animační programy pro děti, minigolf, pingpong nebo badminton na nově vybudovaném hřišti.

Aquapark Kohoutovice

Kohoutovický aquapark koncem května otevřel střešní terasu s bazénkem. Ta je přístupná zdarma v rámci návštěvy akvaparku a návštěvníci mohou volně přecházet mezi krytou a venkovní částí areálu. Otevírací doba terasy je omezena na dobré počasí, ve všední den mezi čtrnáctou a devatenáctou, o víkendu a ve svátek pak od desáté hodiny do šesti večer.

Nově Aquapark Kohoutovice nabízí možnost využití plateb čipovými hodinkami. Celkovou útratu pak návštěvník zaplatí při odchodu z areálu. Hodinky nabité kreditem je možné využít i v dalších areálech plaveckého stadionu Lužánky, bazénu Ponávka a Kluziště za Lužánkami. O zahrnutí koupaliště Riviér se v současnosti jedná, pro návštěvníky by mělo pozitivní efekt zejména v možnosti vyhnout se frontám u vstupu a také šanci získat 20% slevu v případě nabití kreditu nad 1000 korun.

"V letošním roce dochází k mírnému navýšení ceny o 5 – 10 Kč, ovšem oproti dosavadní ceně za hodinu, bude nová platit na hodinu a půl čistého času," sdělila Eva Sedlářová ze společnosti Starez Sport, která zařízení provozuje.

Plavecký stadion Lužánky

V Lužánkách se rozhodli pro plný provoz i v dobu prázdnin, jedinou změnou bude omezení plaveckých lekcí na jeden termín týdně.

Dostupnost bazénů pro veřejnost se měnit nebude

Provozovatel městských sportovišť Starez Sport obdržel podněty k přehodnocení vyhrazení plaveckých drah ve prospěch sportovních klubů, optimálně omezení otevírací doby pro veřejnost. Firma vyčíslila podíl návštěvnosti neorganizované veřejnosti a sportovních klubů na 61 ku 39 procentům v případě bazénu Lužánky, u kohoutovického akvaparku pak je rozdíl ještě větší - 79 ku 21 procentům. "Je zjevné, že sportovní organizace mají maximální možné podmínky pro svou činnost a jak je z uvedených čísel je patrné, znevýhodněna je spíše veřejnost," uvedla na adresu této problematiky Sedlářová.

Štítky koupaliště, léto, otevírací doba, vstupné, riviéra, zábrdovice, Lužánky, brno, bazén, aquapark, Pisárky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Riviéra a zábrdovická plovárna otevřou v pátek, chystají novinky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.