Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ředitelem Muzea města Brna zůstane Ciprian

Ředitelem Muzea města Brna zůstane Pavel Ciprian, řekl dnes novinářům primátor Petr Vokřál (ANO). Ciprian vyhrál výběrové řízení, do kterého se přihlásilo pět kandidátů. Muzeum, které pečuje například o hrad Špilberk a vilu Tugendhat, dosud vedl 11 let.

Do výběrového řízení se kromě Cipriana přihlásil dlouholetý ředitel Sbírky starého umění Národní galerie v Praze Vít Vlnas, vedoucí zahraničního odboru brněnského magistrátu Mojmír Jeřábek, projektový manažer a učitel Jan Melichar a historička umění Pavla Svobodová. "Do užšího výběru prošla trojice Ciprian, Jeřábek a Vlnas. Každý z nich měl své pro a proti. Nakonec jsme rozhodli, že bude pokračovat dosavadní ředitel," doplnil Vokřál.

Podle něj Ciprian splňoval všechny předpoklady pro muzejnictví a muzejní fond, Jeřábek měl dobré nápady na zapojení vily Tugendhhat a oživení jiných domů a různých aktivit a Vlnas přinášel zajímavý koncept pro rozvoj. "Nebyli jsme si ale jistí, zda by u pana Vlnase nebylo muzeum pouze přestupní stanicí, u pana Jeřábka bychom přijetím vyvolali diskusi, jestli by dobře spravoval muzejní fond," uvedl Vokřál.

Zároveň bude s Ciprianem jednat o tom, jak funkci muzea zlepšit. "Budeme řešit otázku dramaturgie rozvoje aktivit, aby to mělo dlouhodobější koncepci a aby projekty nebyly nahodilé," dodal.

Město na pozici ředitele vyhlásilo výběrové řízení třikrát. Dvě ještě staré vedení složené z ČSSD a ODS, jedno vyhlásila nová koalice ANO, Žít Brno, lidovci a zelení. Ciprian se hlásil do všech tří výběrových řízení, protože chtěl pokračovat ve své práci. V muzejnictví má třicetiletou praxi. 

"Nastoupil jsem do muzejnictví hned po studiu na vysoké škole. S menší přestávkou to dělám celou dobu. Předtím jsem byl ředitel znojemského muzea, v brněnském muzeu jsem 11 let," řekl Ciprian.

Zdroj: ČTK

Štítky Muzeum města Brna, muzeum, Petr Vokřál, Vít Vlnas, ANO 2011, výběrové řízení, vila Tugendhat, Špilberk, Jan Melichar, Národní galerie v Praze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ředitelem Muzea města Brna zůstane Ciprian  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.