Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Projekt podpory slabších žáků základních škol vstupuje do další fáze

Brněnský projekt podpory žáků ohrožených studijním neúspěchem vstupuje do další fáze. Rada města Brna schválila v úterý 17. února 2015 smlouvu na dodávku výpočetní techniky a vybavení pro základní školy v Brně.

 

 

Jedná se o nákup výpočetní techniky a softwaru (PC, notebooky, tablety atd.), které by měly zaručit udržitelnost projektu na další roky.

Projekt byl zahájen v červnu loňského roku a bude ukončen k 30. červnu 2015. Do projektu je zapojeno všech 67 základních škol na území města. Město Brno dále na základě projektu vytvoří Lokální strategii rozvoje základního vzdělávání ve městě Brně, která identifikuje a analyzuje problémy města v této oblasti a navrhne plán jejich řešení. Zadávací řízení bylo realizováno jako součást projektu zvyšování kvality vzdělávání v základních školách podpořeného z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.

Základním školám tak bude předáno do užívání 67 notebooků a 195 tabletů za účelem další udržitelnosti projektu.

Cílem projektu je podpora žáků ohrožených studijním neúspěchem anebo předčasným odchodem ze vzdělávání ve školách hlavního vzdělávacího proudu. Magistrát města Brna ve spolupráci se školami identifikuje témata v oblasti vzdělávání vhodná k podpoře. Na každé zapojené škole jsou v každém ročníku vytipováni dva žáci ohrožení školním neúspěchem nebo předčasným odchodem ze vzdělávání a po dobu projektu budou na všech školách zřízeny projektové pozice mentorů, kteří budou s těmito žáky pracovat. Na základě realizace projektu se rovněž zpracuje ve spolupráci se všemi zapojenými subjekty návrh lokální strategie v oblasti základního vzdělávání.

Tisková zpráva

Štítky projekt, základní škola, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Projekt podpory slabších žáků základních škol vstupuje do další fáze  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.