Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Primátor navrhuje odvolání šéfa městské policie Přikryla

Ve čtvrtek 13. února došlo k avizovanému rozhodnutí magistrátu města Brna o odvolání šéfa brněnských strážníků Jaroslava Přikryla z funkce. Přikryl byl dnes pravomocně odsouzen k trestu patnácti měsíců vězení s podmíněným odkladem na tři roky za neoprávněné nakládání s osobními údaji.

Primátor Roman Onderka navrhne podle vyjádření mluvčího magistrátu Pavla Žáry odvolání odsouzeného Přikryla na pátečním zasedání zastupitelstva města ke dni 14. února 2014. "Zároveň primátor předloží návrh na dočasné pověření plněním některých úkolů při řízení Městské policie Brno Bohumila Šimka,"  popsal plánovaný postup Žára.

Šimek by měl řídit městské strážníky od patnáctého února až do výběru řádného ředitele městské policie ve výběrovém řízení.

Onderka byl vyzýváný k odvolání Přikryla již po rozhodnutích soudů nižších instancí. Primátor však vyčkával, až ve věci padne pravomocný odsuzující verdikt. Dosavadní šéf strážníků se pravděpodobně odvolá k Nejvyššímu soudu, to již však nebude mít vliv na aktuální nesplnění podmínek pro vykonávání funkce ředitele městské policie.

ČTĚTE VÍCE Soud dal Přikrylovi podmínku, jako šéf brněnských strážníků asi končí

Štítky městská policie, Jaroslav Přikryl, Brno, odvolání, primátor, obecní policie, Roman Onderka, Bohumil Šimek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Primátor navrhuje odvolání šéfa městské policie Přikryla  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.