Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Primátor Brna jednal s francouzským velvyslancem

Frankofonní festival Bonjour Brno a letošní padesátileté výročí partnerství měst Brna s francouzským Rennes byly hlavními tématy přijetí velvyslance Francie v ČR J. E. Jeana-Pierra Asvazadouriana primátorem města Brna Petrem Vokřálem.

Jsem nesmírně rád, že přátelství s Rennes je stále živé, a že i přes padesátiletou historii stále připravujeme společné projekty,“ řekl primátor Brna Petr Vokřál, který dodal, že Brno je rovněž dobře připravené na případný příchod investic z Francie. „Máme dobrou základnu v tzv. vyšší ekonomice, máme zde kvalitní vědecko-výzkumné instituce a dobré odborníky,“ dodal primátor Petr Vokřál.

Partnerství mezi bretaňskou metropolí Rennes a Brnem vzniklo z iniciativy renneských radních jako snaha odčinit Mnichov 1938. Partnerská smlouva byla uzavřena v šedesátých letech, konkrétně 31. 5. 1965. Na ni pak navázala rámcová dohoda o partnerských vztazích, kterou tehdejší primátoři ztvrdili svým podpisem v červenci 1990. Na základě této dohody byl vypracován velmi rozsáhlý program výměn v oblasti sportu, školství, kultury, urbanismu, zdravotnictví a v ekonomické oblasti. Obě města jsou členy mezinárodní sítě měst Eurocities.

Do festivalu Bonjour Brno je rovněž zapojena Nová radnice, kde bude od 10. dubna 2015 probíhat v Křížové chodbě výstava fotografií umělců z Rennes „Návštěvy u Olgy Hruškové“.

Tisková zpráva

Štítky Brno, Rennes, Petr Vokřál, primátor, Francie, Česko, Mnichov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Primátor Brna jednal s francouzským velvyslancem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.