Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Prezident republiky navštíví příští týden jižní Moravu

Prezident České republiky Miloš Zeman navštíví ve dnech 1. až 3. prosince 2014 Jihomoravský kraj. Během návštěvy bude hlavu státu doprovázet hejtman Michal Hašek, který na tiskové konferenci 27. listopadu 2014 přiblížil hlavní body návštěvy.

"Prezident se podívá na místa, kde jako hlava státu v loňském roce nebyl. Konkrétně navštíví samozřejmě Brno, kde se setká s krajským zastupitelstvem, také s řediteli krajských příspěvkových organizací, s brněnským diplomatickým sborem. V Brně navštíví prezident například Univerzitu obrany. Jako vrchní velitel ozbrojených sil se zde seznámí s budoucí koncepcí této jediné vojenské vysoké školy v České republice." Přiblížil hejtman.

"Pan prezident se podívá na Blanensko a Boskovicko, navštíví také Židlochovice a Lednici, prohlédne si několik úspěšných jihomoravských firem. Na řadě míst se setká s občany našeho kraje, aby s nimi diskutoval a bude nám také velkou ctí, že se hlava státu zúčastní každoročního předávání Cen Jihomoravského kraje na zámku v Mikulově. Letos netradičně to bude spojeno také s oceněním záchranářů a příslušníků složek Integrovaného záchranného systému, kteří zasahovali na povodních a sesuvech půdy na jižní Moravě,“ uvedl hejtman Hašek.

Text: KÚ Jihomoravského kraje

Štítky Jihomoravský kraj, Česko, hlava státu, Michal Hašek, Miloš Zeman, Brno, Univerzita obrany, okres Blansko, Židlochovice, Lednice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prezident republiky navštíví příští týden jižní Moravu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.