Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Premiér Sobotka v Brně slíbil podporu výstavby Amazonu

V pondělí 3. února premiér Sobotka při návštěvě Brna deklaroval svou podporu výstavby logistického centra Amazon v průmyslové zóně Černovická terasa. Hlavním nástrojem státní pomoci by mělo být zajištění nájezdu na dálnici D1, který je největším sporným bodem dosavadních jednáních.

„Jednou z hlavních vládních priorit je obnova hospodářského růstu a podpora rozvoje regionů, především pak vytváření nových pracovních míst. Jsem přesvědčen, že investice společnosti Amazon a výstavba logistického centra by Jihomoravskému kraji významně pomohla. Vláda je připravena podobným významným investicím poskytnout podporu,“ řekl předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka.

„O aktuálním stavu projektu společnosti Amazon jsem informoval premiéra Bohuslava Sobotku a jeho zájem a příslib pomoci státu při realizaci nájezdu na dálnici D1 vítám,“ uvedl primátor města Brna Roman Onderka.

O stavbě logistického centra Amazon v Brně stále není rozhodnuto. Primátor Roman Onderka svolal mimořádné zasedání Zastupitelstva města Brna na pátek 14. února. 2014 od 9 hodin, přičemž na programu bude jediný bod – Amazon. Ještě předtím se od 8.30 hodin sejde Rada města Brna.

Vedení města vyjednalo se zástupci developera CTP kompenzace ze strany firmy Amazon do doby, než bude postaven dálniční přivaděč, který je zcela zásadní pro dopravní infrastrukturu v Brněnské průmyslové zóně Černovická terasa.

ČTĚTE VÍCE O Amazonu v Brně se nerozhodlo, radní chystají dodatek smlouvy

Štítky Amazon, Bohuslav Sobotka, premiér, přivaděč, nájezd, D1, Amazon.com, Brno, stavba, Dálnice D1, Černovická terasa, Roman Onderka, Česko, Jihomoravský kraj, CTP

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Premiér Sobotka v Brně slíbil podporu výstavby Amazonu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.