Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pošta se odstěhovala, zůstala jen Poštovská ulice

Poštovská ulice v moravské metropoli je od 1. listopadu bez pošty. Kvůli špatné dopravní dostupnosti se vedení státního podniku Česká pošta rozhodlo jednu z největších poboček v Brně přemístit jinam. Úřad zde stál 138 let.

Poštovská ulice přišla o svůj stejnojmenný úřad po 138 letech, od roku 1874. Centrální pobočka Brno 1 se přestěhovala do budovy v Orlí ulici 30.

Už v únoru byly některé služby jako balíková pošta, P.O. boxy nebo Czech point přestěhovány na poštu Brno 2 v Nádražní ulici 3. Důvodem byla hlavně omezená dopravní dostupnost pobočky na Poštovské, její poloha v pěší zóně města komplikovala hlavně dopravu velkých zásilek.

„V Poštovské ulici jsme ve středu večer zavřeli a ve čtvrtek ráno otevřeli v Orlí. První den byl ve zkušebním provozu, od pátku jedeme naplno,“ sdělil jihomoravský ředitel České pošty Jaroslav Navrátil.

Ne všichni ale tuto změnu vítají. „Uzavření pošty v samotném centru se mi nelíbí. Chodila jsem na Poštovskou takřka denně s firemní korespondencí, teď to budu mít o velký kus dál,“ postěžovala si Alena Nováčková, která pracuje ve vedlejší ulici.

„Já bydlím na sídlišti, a protože jsem už důchodkyně a mám dnes více času, jezdím do města více nakupovat, zejména na Zelný trh. Při té příležitosti jsem cestou chodila se složenkami právě na Poštovskou, kde jsem dlouho nečekala,“ svěřila se Marie Kropáčková z Bystrce.

„Z Poštovské se pobočka stěhuje, protože pošta nemá finance na potřebné opravy. Stály by několik milionů. Naopak budovu v  Orlí ulici jsme zrekonstruovali v roce 1995,“ dodal ředitel Navrátil.

Rozsah služeb podle něj zůstane stejný jako v Poštovské.  Kromě balíkové přepážky, která už funguje v Nádražní, nabídne lepší dostupnost autem i hromadnou dopravou.

„Nabízíme sedm moderních přepážek. To je sice méně než v Poštovské, přesto počítáme se snížením čekací doby ze stávajícího průměru dvou minut a čtyřiadvaceti vteřin. Bude mít komfortní vyvolávací zařízení. A počítáme s tím, že se zájem lidí rozdělí i mezi ostatní pobočky v centru,“ poznamenal Navrátil.

Rozsáhlou budovu v Poštovské ulici Česká pošta sama vlastní a s jejím prodejem v tuto chvíli nepočítá „V následujících dnech budeme prostory vyklízet a s největší pravděpodobností ji nabídneme ke komerčnímu pronájmu,“ sdělil regionální provozní ředitel Vladimír Procházka.

Štítky Pošta, centrální pobočka, stěhování, Orlí ulice, Poštovská ulice, Česká pošta, Brno, Vladimír Procházka, Orlí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pošta se odstěhovala, zůstala jen Poštovská ulice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.