Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Poplatky za odpad budou nižší

Vedení brněnského magistrátu připravuje návrh novely vyhlášky, která určuje poplatky za odvoz odpadu v Brně. Ten bude předložen na listopadovém zastupitelstvu.

Vzhledem ke každoročně se měnící výši nákladů a počtu poplatníků můžeme očekávat úpravy cen každý rok. Pokud se však radujete, že dojde k nápravě mnohokrát kritizovaného skokového zvýšení poplatků z minulého roku (v roce 2012 došlo ke zvýšení poplatků z 500 Kč na 675 Kč), máte smůlu. Nový návrh počítá s úpravou ceny o pouhých pět korun. Toto snížení město odůvodňuje nárůstem počtu poplatníků a snížením nákladů.

„Vzhledem k možnostem, které poskytuje nový provoz brněnské spalovny, se jasně ukazuje, že jsme schopni zachovat osvobození od poplatku za odpad pro děti v ústavech, kdy se jedná o 440 případů, a nadále zachovat osvobození třetích a dalších dětí v rodinách, jde o 2800 případů,“ přiblížil primátor Roman Onderka.

Problémem stále zůstávají obyvatelé města, kteří poplatky nehradí z důvodu absence trvalého bydliště, tedy ti, kteří využívají institutu úřední adresy. Magistrát toto odůvodňuje tzv. sociálně-ekonomickými důvody.

Další podrobnosti k novém návrhu magistrát sdělí ve čtvrtek, budeme vás samozřejmě informovat.

Štítky odpad, Brno, poplatky, 2013, poplatek, magistrát, Roman Onderka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jirka Jaitner

Ať si Onderka nacpe těch pět korun do prdele. Kdyby raději přestal blokovat "Obecně závaznou vyhlášku", která anuluje porušování lidských práv, protože vyžadovat platbu za komunální odpad od lidí, kteří se dlouhodobě nacházejí mimo republiku je absurdita a zlodějina.

Úterý, 3. září 2013, 10:34Odpovědět

Poplatky za odpad budou nižší  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.