Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Popeláři odvezou během Vánoc o 15 procent odpadu více

Popeláři odvezou v Brně během vánočních svátků a po Silvestru až o 15 procent více komunálního a tříděného odpadu, tedy o 30 tun denně.

V těchto dnech mají povinnost odvézt i veškerý odpad, který se už nevejde do popelnic či kontejnerů včetně vánočních stromků, které mají průměr kmene do pěti centimetrů, řekl mluvčí společnosti SAKO Brno Martin Drozd.

Odpad se v Brně sváží během vánočních svátků stejně jako ve všední dny. Nesváží se jen na Nový rok, tento den si však popeláři vynahradili v sobotu. "V tyto dny se sváží mimořádně i odpad, který je mimo nádoby až do úplného svezení všech stanovišť i za cenu přesčasů," uvedl Drozd. Pokud se tento problém vyskytne během roku, snaží se společnost přidat popelnici, případně je vysypávat častěji.

Během Vánoc se u kontejnerů hromadí také více než kdy jindy spousta odpadu, který patří do sběrných středisek, především velkoobjemový odpad. "Na základě podnětu osádky vozu vyšleme na místo mimořádnou osádku a ta zajistí odklizení," řekl Drozd. Technika popelářských vozů zvládne pobrat i vánoční stromky s průměrem kmene do pěti centimetrů. Větší by již mohly poškodit
lisovací lopatu, proto je nutné je rozřezat.

Veškerý směsný komunální odpad končí ve spalovně a energeticky se využívá. Papír a plasty, které se v Brně dávají do zvláštních nádob, se dotřídí na speciální lince a dále se také využívají.

Zdroj: ČTK

Štítky odpady, Vánoce, silvestr, Brno, odpad, SAKO Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Popeláři odvezou během Vánoc o 15 procent odpadu více  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.