Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Podnikatelem roku 2014 Jihomoravského kraje je Jindřich Životský

Společnost EY vyhlásila jméno vítěze soutěže EY Podnikatel roku 2014 Jihomoravského kraje. Stal se jím Jindřich Životský, majitel společnosti OKAY Holding a.s. Porotu přesvědčil svým podnikatelským duchem i respektem vůči všem pracovníkům v maloobchodě. V Jihomoravském kraji byl regionální vítěz vyhlášen již podesáté, loni zvítězil Libor Bittner, majitel a předseda představenstva společnosti Bioveta, a.s.

Jindřich Životský  ctí při svém podnikání motto olympijských her „Citius, Altius, Fortius“ , tedy „rychleji, výš, silněji“, které vyjadřuje touhu být naprosto nejlepší. Tuto filozofii uplatňuje při svém podnikání. Váží si velmi práce svých lidí i všech pracovníků ve službách. Pracují večer, o víkendu, o svátcích a tuzemská společnost si mnohdy neuvědomuje, jak je tato práce náročná.

 „Toto ocenění jsem nečekal a jsem velice příjemně překvapen. Na druhou stranu to cítím jako závazek do budoucna vůči našim klientům a především zaměstnancům, díky kterým jsem tohoto docenění dosáhl. Ocenění vnímám i jako poděkování 10 procentům obyvatelstva ČR, kteří pracují v sektoru obchodu,“ sdělil své bezprostřední dojmy Jindřich Životský.

O vítězství Jindřicha Životského rozhodla nezávislá porota, které předsedal Jiří Hlavatý ze společnosti JUTA, držitel titulu Podnikatel roku 2013.

„Už patnáct let pomáhá soutěž EY Podnikatel roku nacházet podnikatele, kteří jsou vzorem a inspirací pro ostatní. Letošní jubilejní ročník není výjimkou. Opět se potvrdilo, že v Česku je spousta vynikajících podnikatelů, kteří mají smělé plány, umí je uvést v život, prosadit se v silné konkurenci, motivovat lidi kolem sebe a dát jim práci.

Většina z nich uvádí, že klíčem k jejich úspěchu byla vždy především odvaha, skvělí lidé a pokora“, říká Magdalena Souček a dodává: „Představovat veřejnosti ty, kteří podnikají slušně a poctivě, je nesmírně důležité. Těší mě, že i letos soutěž EY Podnikatel roku přináší jedinečné podnikatelské příběhy, které mohou být příkladem a motivací pro ostatní a které potvrzují, že velkého úspěchu lze dosáhnout i při dodržování pravidel fair play," říká Magdalena Souček, vedoucí partnerka EY v České republice.

„Soutěž EY Podnikatel roku si za dobu svého konání získala prestiž a důvěru. Potvrzuje to také přehled dosavadních vítězů jihomoravského kola. Úspěšní podnikatelé představují pro náš region naději na další hospodářskou prosperitu. Jihomoravský kraj se podle svých možností snaží zejména vytvářet podmínky těm, kdo s podnikáním začínají. Už řadu let vyhlašujeme dotační program pro začínající podnikatele nebo směřujeme prostředky z krajského rozpočtu do budování podnikatelských inkubátorů pro nové firmy využívající inovačních technologií. Nově jsme podpořili vznik dceřiné společnosti Jihomoravského inovačního centra, která by měla do budoucna část finančních prostředků investovat nákupem podílu v nových inovativních firmách,“ komentuje hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek.

„Brnu a jižní Moravě se postupně daří budovat si u nás i v Evropě pověst místa, které nabízí příznivé prostředí pro rozjezd podnikání, a to především toho technologického. V posledním půlroce si regionu takto všimli například ve Financial Times. Mezi evropská města vhodná pro rozjezd byznysu vybrali Brno i na webu Virgin, značky známého miliardáře Richarda Bransona. Na JIC k tomu přispíváme tím, že nabízíme podnikatelům zázemí a expertizu, která je podpoří v rozjezdu i rozvoji byznysu. Oni pak svými úspěchy tvoří pověst regionu u nás i v zahraničí. Věřím, že na letošního vítěze se v tom můžeme rozhodně spolehnout,“ uvádí Jiří Hudeček, ředitel Jihomoravského inovačního centra, které je spoluorganizátorem akce v Jihomoravském kraji.

Tisková zpráva

Štítky Jihomoravský kraj, Ernst & Young, podnikání, soutěž, Bioveta, Česko, olympijské hry, Jihomoravské inovační centrum, Richard Branson, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podnikatelem roku 2014 Jihomoravského kraje je Jindřich Životský  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.