Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Počet restaurací, které nabízejí štědrovečerní menu, roste

Počet restaurací, které v Brně nabízejí štědrovečerní menu, mírně narůstá. Jejich nabídka cílí především na páry bez dětí. Někteří restauratéři také začali nabízet menu, které si lidé odnesou ke stolu domů. Tradici štědrovečerní večeře v Brně založil patrně Hotel International před více než 50 lety.

Do hotelové restaurace v Internationalu se vejde kolem stovky hostů. Obvykle bývá plno a na všechny zájemce se ani nedostane. "Chodí na ni i hosté, kteří k nám na Vánoce jezdí a pocházejí ze zemí, kde se tyto křesťanské svátky neslaví," řekl ředitel hotelu Michal Řičánek.

Poosmé letos nabízí štědrovečerní večeři hotel Myslivna v Kohoutovicích. Lidé dostanou k jídlu tradičního kapra s bramborovým salátem, nebo kuřecí řízek. "Měníme maximálně předkrm a dezert. Lidé chtějí klasiku," uvedl ředitel hotelu David Mazuch. Když Myslivna s touto službou začínala, přišlo 16 hostů. Od té doby začal růst zájem geometrickou řadou a v posledních třech letech už se ani na všechny zájemce nedostalo. "Vejde se k nám 120 lidí," podotkl Mazuch.

Vánoční menu nabízejí také restaurace Il Mercato či v Grandhotelu Brno, stejně tak Pavillon. Ten dává navíc zájemcům na vybranou, jestli večer stráví v restauraci s výhledem do parku, nebo si menu odnesou domů. Pouze k odnosu domů nabízí menu také zámecká restaurace Moname v Medlánkách. "Děláme to třetí rok a zájem je. Pokud by si lidé řekli, že chtějí večeři přímo u nás, byl by to pro nás námět do budoucna," připustil Petr Kaplan z medlánecké restaurace. Podobně jsou připraveni vyjít vstříc zájmu v Myslivně. "Zatím jsme však nezaznamenali, že by si někdo chtěl vzít večeři domů," řekl Mazuch.

Zdroj: ČTK

Štítky Vánoce, vánoční tabule, večeře, menu, kapr, salát, štědrý večer, restaurace, Brno, hotel, Hotel International, Petr Kaplan

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet restaurací, které nabízejí štědrovečerní menu, roste  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.