Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Počet restaurací, které nabízejí štědrovečerní menu, roste

 
úterý, 16. prosince 2014, 10:44

Počet restaurací, které v Brně nabízejí štědrovečerní menu, mírně narůstá. Jejich nabídka cílí především na páry bez dětí. Někteří restauratéři také začali nabízet menu, které si lidé odnesou ke stolu domů. Tradici štědrovečerní večeře v Brně založil patrně Hotel International před více než 50 lety.

Do hotelové restaurace v Internationalu se vejde kolem stovky hostů. Obvykle bývá plno a na všechny zájemce se ani nedostane. "Chodí na ni i hosté, kteří k nám na Vánoce jezdí a pocházejí ze zemí, kde se tyto křesťanské svátky neslaví," řekl ředitel hotelu Michal Řičánek.

Poosmé letos nabízí štědrovečerní večeři hotel Myslivna v Kohoutovicích. Lidé dostanou k jídlu tradičního kapra s bramborovým salátem, nebo kuřecí řízek. "Měníme maximálně předkrm a dezert. Lidé chtějí klasiku," uvedl ředitel hotelu David Mazuch. Když Myslivna s touto službou začínala, přišlo 16 hostů. Od té doby začal růst zájem geometrickou řadou a v posledních třech letech už se ani na všechny zájemce nedostalo. "Vejde se k nám 120 lidí," podotkl Mazuch.

Vánoční menu nabízejí také restaurace Il Mercato či v Grandhotelu Brno, stejně tak Pavillon. Ten dává navíc zájemcům na vybranou, jestli večer stráví v restauraci s výhledem do parku, nebo si menu odnesou domů. Pouze k odnosu domů nabízí menu také zámecká restaurace Moname v Medlánkách. "Děláme to třetí rok a zájem je. Pokud by si lidé řekli, že chtějí večeři přímo u nás, byl by to pro nás námět do budoucna," připustil Petr Kaplan z medlánecké restaurace. Podobně jsou připraveni vyjít vstříc zájmu v Myslivně. "Zatím jsme však nezaznamenali, že by si někdo chtěl vzít večeři domů," řekl Mazuch.

Zdroj: ČTK

 


 

Kam dál?

V Bystrci zvolí osobnost roku

neděle, 14. prosince 2014, 10:20

Bystrci budou volit osobnost roku. Do soutěže s názvem Bystrčák roku může být nominován kdokoli. Podmínkou je jen aby...

Jihomoravský kraj pořídí 15 defibrilátorů, dostane je policie

neděle, 14. prosince 2014, 09:33

Jihomoravský kraj koupí dalších 15 defibrilátorů za 600.000 korun. Zatím jsou v kraji k dispozici čtyři desítky...

Do Brna dorazilo betlémské světlo, z Vídně ho přivezli skauti

sobota, 13. prosince 2014, 21:44

Skautská výprava přivezla dnes večer do Brna vlakem z Vídně betlémské světlo, jeden z novodobých symbolů Vánoc. Podle...

Počet obyvatel jižní Moravy za devět měsíců vzrostl o 1080

pátek, 12. prosince 2014, 18:34

Jihomoravském kraji se za prvních devět měsíců letošního roku zvýšil počet obyvatel o 1080 na více než 1,171 milionu....

 

Komentáře

 
 

O čem píše Drbna.cz

FOTO: Z povalování na pohovce do nabušené show od Bastille, která rozdunila Karlín

Britská skupina Bastille v čele s Danem Smithem získává v posledních měsících ohromnou porci pozornosti a vděčí za ní hitu Happier, který utvořili společně s producentem Marshmello. Nejen tento, ale i spoustu dalších hitů skupina předvedla s účastí dvou předskokanů ze samého ostrova.

Jogurtové nápoje? Cukr vede nad ovocem

Praktická jogurtová svačina, na kterou nepotřebujete lžičku. To je asi hlavní výhoda kysaných nápojů oproti klasickým jogurtům. Pokud by byly k dostání neslazené, patřily by jogurtové nápoje k vítaným složkám jídelníčku. Ovocné jogurtové nápoje z nabídky běžných obchodů však obsahují velké množství cukru i přídatné látky. S ovocem většina z nich příliš nepočítá – tvoří jen jednotky procent obsahu.

Celní správa zajistila 33 kilogramů nebezpečného hovězího masa, to mělo skončit v jedné z českokrumlovských restaurací

Celní správa zastavila 12. února v Českém Krumlově osobní auto. Při kontrole příslušníci hlídky mobilního dohledu zjistili, že v kufru je uloženo několik desítek kilogramů syrového hovězího masa. Cizinec, který vozidlo řídil, k nákladu nepředložil žádné doklady.