Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Padnou v neděli tři tisíce motorek na dráze najednou?

V říjnu 2011 zemřel při malajské velké ceně oblíbený italský pilot MotoGP Marco Simoncelli. Motorkáři z České republiky a celé střední Evropy si jeho památku připomínají slavnostní jízdou na Masarykově okruhu v Brně. Loni se zde sešlo rekordních 2988 strojů všech možných kategorií a kubatur. Letos se organizátoři připravují na překonání magické třítisícové hranice a hlásí, že jsou na velký zájem účastníků dobře připraveni.

Loňská účast téměř tří tisíc motorek pořadatele zaskočila. „Došly nám samolepky, kterými jsme počítali množství motorek. Na dráze vznikla v podstatě zácpa a po skončení akce jsme museli žádat policii, aby přijela řídit křižovatky v okolí okruhu,“ vypočítává manažerka akce Iva Lacinová.

ČTĚTE VÍCE: Automotodromem v neděli projelo 2988 motocyklů - nový rekord!

„Motorkáře tentokrát necháme najet až pod tribunu C, tedy za polovinu trati. Tam pak proběhne hromadné focení včetně leteckých záběrů. Odjezd pak bude probíhat po skupinách, tak aby mohli všichni účastníci plynule jet a neposkakovali v koloně,“ nastínila Lacinová opatření, díky kterým si motorkáři letošní „rekord“ užijí víc než loni. „Věříme, že jsme na nápor motorek připraveni a doufáme, že ti, kteří mohli být loni trochu roztrpčení, letos přijedou znovu a akci si mnohem víc užijí,“ doplnila.

K tomu přispěje i doprovodný program. Motorkáři se mohou těšit na autogramiádu osobností z motocyklového světa. Kolonu po dráze Masarykova okruhu povedou například motocyklový testovací jezdec Pepa ´Sršeň´ Šiler nebo motocyklový závodník a vítěz legendárního závodu TT Man Kamil Holán. V paddocku pak čeká na motorkáře například expozice legendárních motocyklů Indian a další infostánky partnerů. „Z Motoshow se během pouhých dvou let stal prakticky největší motocyklový sraz v České republice. Tomu chceme přizpůsobit i program,“ vysvětlila Lacinová.

Rekordu se mohou zúčastnit lidé prakticky na jakýchkoliv strojích. Vítány jsou i skútry, mopedy či historické motocykly bez ohledu na výkon. Kolona jede po okruhu rychlostí kolem šedesáti kilometrů v hodině. Žádné zvláštní požadavky nejsou kladeny ani na bezpečnostní vybavení, každý jezdec nebo spolujezdec musí mít povinně pouze helmu. Účast na rekordu je zdarma, po zbytek dne probíhají na Masarykově okruhu letos naposled volné jízdy motocyklů.

Akci podporují i čeští jezdci motocyklového mistrovství světa, které čeká závodní víkend MotoGP v Japonsku. V loňském roce vyjádřil podporu memoriálu Marca Simoncelliho prostřednictvím vzkazu Valentino Rossi.

Štítky rossi, motogp, Marco Simoncelli, Brno, jízda, rekord, dráha, motocykl, Masarykův okruh, Česko, Mistrovství světa silničních motocyklů, střední Evropa, Valentino Rossi, Japonsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Padnou v neděli tři tisíce motorek na dráze najednou?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.