Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Opravy parku na Kolišti se zpozdí, práce se zastavily

Dokončení oprav parku na Kolišti v centru Brna se zpozdí. Prostory jsou zřejmě v horším stavu, než předpokládala projektová dokumentace. Nyní jsou práce zastavené a pracuje se na nové dokumentaci. Termín dokončení a částku, o kterou se navýší celková suma za opravy, zatím nelze odhadnout.

Park kolem Janáčkova divadla a pomníku rudoarmějce je nyní obehnaný plotem a průchodný jen zčásti. Oprava měla být původně hotová v červenci 2013.

Úpravou má projít zeleň, přibudou nové lavičky a osvětlení, socha rudoarmějce je zrestaurovaná. Stavbaři zjistili, že překladová deska u památníku je ve špatném stavu.

„Opravu včetně statického zajištění si vyžádají také kamenné zídky ohraničující prostor památníku. To vše si vyžádá navýšení finančních prostředků,“ uvedla mluvčí brněnského magistrátu Soňa Haluzová.

Stavba se na čas zastavila už v zimě kvůli mrazu, nyní se mělo s rekonstrukcí pokračovat. Dělníci na podzim stihli vykácet staré stromy a udělat podklady pro chodníky.

Bronzová socha rudoarmějce byla z podstavce odstraněná v říjnu a nyní je už zrestaurovaná. Podle Haluzové se na místo vrátí hned, jak to průběh prací umožní.

Park na Kolišti byl jedním z posledních v centru Brna, které ještě neprošly opravami. Magistrát v minulých letech zrekonstruoval například jeden z nejstarších městských parků Lužánky, parky na Špilberku či Denisovy sady naproti hlavnímu nádraží.

Celkem na to radnice vynaložila přes 200 milionů korun.

Zdroj: ČTK

Štítky oprava, park, na Kolišti, centrum, Brno, Glacis

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opravy parku na Kolišti se zpozdí, práce se zastavily  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.