Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Oprava Zelného trhu na půl roku odsune trhy

Opravy Zelného trhu, náměstí s oblíbeným trhovým prodejem potravin v centru Brna, se blíží a vedení radnice Brna-středu vymýšlí harmonogram, který co nejméně naruší prodej. Opravy budou rozděleny na etapy a stánky na náměstí zůstanou až do Vánoc.

„Budou tu ještě tradiční sváteční trhy v duchu ladovských Vánoc. Potom se stánky na půl roku přesunou na Moravské náměstí,“ informoval starosta městské části Libor Šťástka.

Rekonstrukce náměstí za téměř 54 milionů korun bude mít čtyři etapy. Práce na okrajových částech by měly začít letos na podzim s tím, že trhový prodej okolo kašny uprostřed náměstí zůstane zachován.

„Proběhnou tam v omezené míře i tradiční Vánoční trhy. Na začátku roku 2014 by se mělo začít pracovat i ve středu náměstí a v létě bychom chtěli, aby bylo hotovo,“ popsal harmonogram Šťástka.

Trhy se pro první polovinu roku 2014 přesunou na Moravské náměstí. Po skončení oprav chce radnice Brna-středu zpřísnit pravidla pro trhovce. „Chceme omezit prodej takzvaných překupníků potravin a posílit tradiční farmáře a drobné prodejce,“ řekl Šťástka.

Nová pravidla by měla platit od přelomu srpna a září 2014. Zelný trh je významné náměstí v centru Brna, na jeho horním konci sídlí známé divadlo Husa na provázku, v dolní části je divadlo Reduta.

Jeho opravu zaplatí z osmdesáti procent dotace z EU. Zelný trh dostane novou dlažbu, opraví se vodní prvky a mobiliář. Po opravě bude na náměstí změněn systém parkování, auta by neměla zabírat tolik místa jako nyní.

Zdroj: ČTK
Foto: Daniel Baránek, Wikipedia

Štítky oprava, Zelný trh, Brno, centrum, harmonogram, etapy, Moravské náměstí, Zelný trh (Brno), Vánoce, Libor Šťástka, Brno-střed, Evropská unie, Daniel Baránek, Divadlo Husa na provázku

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava Zelného trhu na půl roku odsune trhy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.