Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Obchodní centrum Letmo otevře 2. května

V bezprostředním sousedství hlavní železniční stanice, autobusového nádraží Grand a jednoho z nejvytíženějších přestupních uzlů MHD v ulici Nádražní začala v prosinci 2011 výstavba obchodního centra Letmo. Stavební práce se dostávají do finále a 2. května plánuje investor otevření.

Budova vyhořelého kasina chátrala plných 11 let a byla temnou skvrnou na tváři města. Scházeli se tu narkomani, v ruinách přebývali bezdomovci, v provozu zůstaly pouze eskalátory spojující podchod pod nádražím s Josefskou ulicí.

Původně se budova zrekonstruovaná za 300 milionů korun měla otevírat loni v listopadu. Kvůli změnám v projektu se ale práce zdržely.

I když to ve směru z přednádražního prostoru kvůli lešení není ještě příliš znát, i fasáda už dostává konečnou podobu. A jak bude vypadat plášť celého objektu, je už dnes možno vidět z Josefské ulice.

Centrum Letmo nabídne přes šest tisíc čtverečních metrů prodejní plochy. Více než 50 obchodních jednotek bude rozloženo do dvou podzemních a osmi nadzemních podlaží.

Jednotlivá patra jsou koncipována jako obchodní galerie a budou propojena eskalátory a výtahy. V podzemních podlažích bude obnoven průchozí koridor, který ústí jak do ulice Nádražní, tak do Josefské.

V podzemních a dvou nadzemních patrech bude supermarket, drogerie, lékárna, prodejny mobilních operátorů, trafika nebo květinářství.

V dalších patrech, která jsou řešena koncepčně vždy k určitému sortimentu, budou butiky, knihkupectví, domácí potřeby, kavárny a restaurace a další služby. V horních třech patrech bude zábavní centrum, fitcentrum a wellness.

Název centra má evokovat dům, který letí prostorem. „Vybírali jsme asi z osmdesáti návrhů a název Letmo se nám zdál nejlepší,“ konstatoval ředitel investorské společnosti IFM Group Zdeněk Filípek.

Jak Filípek dále prozradil, byl ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem Jihomoravského kraje navržen památník pro uctění památky

Davida Kožuského a Jaroslava Garguly, kteří tragicky zahynuli v lednu 2002 při záchraně osob z hořící budovy. Podobu památníku určila soutěž studentů Fakulty výtvarných umění Vysokého učení technického v Brně. Nepůjde o standardní sochu.

V kvádru z černého plechu budou zasazeny dva obrysy lidských těl symbolizující dva ztracené lidské životy. Památník bude umístěn na budově směrem k hlavnímu nádraží.

Štítky obchodní centrum, Letmo, vyhořelé kasino, Brno, nádraží, Fakulta výtvarných umění Vysokého učení technického v Brně, Hasičský záchranný sbor, IFM GROUP a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obchodní centrum Letmo otevře 2. května  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.