Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Nerušenou vánoční atmosféru na trzích pohlídají strážníci

Desetitisíce lidí korzují každoročně mezi stánky na vánočních trzích v centru města a tisíce diváků najednou se na náměstí Svobody vždy scházejí i při slavnostním rozsvěcení vánočního stromku, které letos připadá na 28. listopad.

Brněnští strážníci si proto už od pátku připravili komplexní bezpečnostní opatření, které v centru Brna zajistí bezpečný pohyb a co nejklidnější dopravní situaci.

Na ruch kolem stánků s dárkovým zbožím a občerstvením budou dohlížet až do Štědrého dne. Zhruba na deseti vytipovaných místech ve středu města přispějí hlídky k dodržování pořádku svou trvalou přítomností. Už samotný preventivní dohled by měl odradit zloděje od pokusů o krádeže. Strážníci se zaměří i na okolí větších nákupních center a po celém městě ohlídají místa, na kterých se dá předpokládat pohyb velkého množství osob.

Městská policie nezapomene ani na dopravní situaci. Řidiče proto strážníci upozorňují na zákaz vjezdu do pěší zóny i pro vozidla s výjimkou, a to po dobu uvedenou na přechodném dopravním značení. Respektování tohoto omezení budou hlídky důsledně kontrolovat, zejména kvůli bezpečí chodců v historickém jádru.

Při samotném rozsvěcení vánočního stromu v pátek 28. listopadu městská policie již zvýšený výkon služby ještě posílí, a to zejména na náměstí Svobody a v jeho nejbližším okolí. Celkem se v předvánoční době zapojí do opatření více než dvě stě strážníků.

Hlídky městské policie budou trvale připraveny zabývat se i případnými nenadálými situacemi, stejně jako předloni, kdy městská policie oslovila Českou obchodní inspekci s žádostí o spolupráci kvůli případům otrav metylalkoholem. Inspektoři a strážníci se potom při kontrolách prodejních stánků společně přesvědčili, že nabízené alkoholické nápoje jsou zdravotně nezávadné.

Zdroj, foto: MP Brno

Štítky obecní policie, Brno, Štědrý den, Česká obchodní inspekce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nerušenou vánoční atmosféru na trzích pohlídají strážníci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.