Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nejvíc kandidátů na Starostu roku 2013 je z jižní Moravy

Nejvíc kandidátů na titul Starosta roku 2013 je letos v Jihomoravském kraji, kde je 13 nominovaných, v těsném závěsu je Středočeský kraj s 11 navrženými starosty. Lidé navrhli své starosty do soutěže v celkem 77 obcích Česka s počtem obyvatel do 2000.

Vítěz pátého ročníku získá 250.000 Kč do obecního rozpočtu. Vyplacena bude také mimořádná pomoc pro obec, kterou výrazně zasáhly jarní povodně, informovala mluvčí soutěže Markéta Hlavicová.

"Největší úbytek v počtu přihlášek jsme zaznamenali v Plzeňském kraji, který byl povodněmi zkoušen nejdéle. Proto jsme se rozhodli udělit ještě mimořádnou cenu a vyplatit finanční prémii té obci, jejíž život výrazně ovlivnila velká voda. O držiteli této ceny rozhodne, stejně jako o celkovém vítězi Starosty roku 2013, hodnotící komise," uvedla Jitka Švejcarová ze společnosti Era, která soutěž pořádá. Era je součástí skupiny Československé obchodní banky.

Loňskou vítězkou soutěže byla Vlasta Mokrá, starostka obce Násedlovice v Jihomoravském kraji.

Štítky Starosta roku, soutěž, Jižní Morava, Jihomoravský kraj, Česko, Středočeský kraj, Československá obchodní banka, Plzeňský kraj, Násedlovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejvíc kandidátů na Starostu roku 2013 je z jižní Moravy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.