Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nejulítlejší případy policistů na Blanensku a Vyškovsku

Neobvyklé případy, nedorozumění, kuriozity i věci podobající se scénářům z filmových pláten se občas dostanou k šetření policistům sloužícím na Blanensku a na Vyškovsku. Naštěstí tyto případy mají většinou dobré konce.

Loupež v bance, která se nestala

Jeden takový případ se stal v pondělí 30. prosince v Boskovicích. Kolem tři čtvrtě na jedenáct dopoledne se ozval signál tísňového volání na pobočce jedné místní banky. Policisté byli na místě doslova během minut, tedy tak, jak je běžné. Když dojeli, ukázalo se, že šlo o planý poplach. Pracovnice banky si totiž pozvala na návštěvu vnuky a děti omylem zmáčkly právě tlačítko signalizující tíseň.

Mrtvola odkráčela po svých

Podobné neobvyklé případy se děly během celého roku. Začátkem prosince se ozval na tísňovou linku policie muž s oznámením, že je jeho přítel mrtev. Údajně s ním popíjel v Šošůvce na Blanensku a najednou zjistil, že kamarád vedle něj leží beze známek života. Než na místo dojeli policisté, muž volal znovu s tím, že mrtvola oživla a odkráčela. Policisté pak na místě nalezli telefonujícího muže, který byl značně pod vlivem alkoholu. V dechu měl přes 3 promile. Když pak hlídka dále zjišťovala zdravotní stav přítele, který měl nejprve zemřít a pak následně oživnout, zjistila, že tito dva se viděli naposledy před půl rokem.

Chtěl potrestat rodiče za špatné nasazování čepičky

V září se zase obrátil na blanenskou policii muž, který chtěl podat trestí oznámení na svoje rodiče. Ti mu měli nasazovat jako dítěti před třiceti lety na hlavu úmyslně špatně čepičku a kvůli tomu mu začaly odstávat uši. Muž v dospělosti podstoupil operaci, od rodičů se odstěhoval, ale trval na tom, že rodiče na něm spáchali trestný čin a chtěl, aby za něj jeho rodiče pykali.

Týrání kávou

Jindy si zase žena z Bučovicka stěžovala na lince 158 na svého přítele, který ji údajně týrá. Když ji policisté žádali o upřesnění, jak ji týrá, dozvěděli se, že když žena přítele požádá o to, aby jí uvařil kafe, učiní tak až za dvě hodiny. Nakonec tedy neshledali, že by šlo o protiprávní jednání.

Žvířátka na konec...

Mnoho případů souvisí se zvířaty. V květnu nám například volal muž z Rájce-Jestřebí, že při opravě fasády našel hnízdo malých ptáčků a neví, co s ním má dělat. Policie jej tedy nakontaktovala na ornitologa. Ve Svitávce zase lidé volali policisty ke sporu o kocoura, při němž se dva sousedé nemohli domluvit, komu kocour patří. Ze Slavkovska nám zase volal muž, že prochází kolem ohrady s ovcemi a jedna z nich se na něj agresivně dívá. Vzhledem k tomu, že nedošlo k žádnému ohrožení osoby, případ policisté dál nešetřili. V srpnu nám ohlásil chovatel kozy její tragickou smrt na kolejích nedaleko Skalice nad Svitavou. Koza totiž překonala elektrický ohradník a následně ji srazil vlak. Poškozeného hlídka poučila o nutnosti lepšího zajištění ohradníku. železničářům žádná škoda nevznikla, nedošlo ke spáchání trestného činu ani přestupku.

Sypač v srpnu

V srpnu nám zase volal všímavý řidič, že za Olešnicí jede sypač a sype písek po vozovce. Oznamovateli se to zdálo vzhledem k parnému létu divné. Brzy se ukázalo, že povrch vozovky je zasypáván právě kvůli nadměrným teplotám a roztékajícímu se asfaltu.

Zavřete mě do blázince

Ne všechny případy jsou ale optimistické. Těsně před vánočními svátky se nám na linku 158 ozval muž s velmi neobvyklou žádostí. Uvedl, že je v telefonní budce v Boskovicích a že jej to již nebaví na světě a proto nás žádá, abychom jej zavřeli do blázince. Muže si nakonec převzali do péče zdravotníci.

Zdroj Policie ČR

Štítky policie, příhody, případy, Blansko, Vyškov, 2013, okres Blansko, okres Vyškov, banka, Boskovice, Policie České republiky, Šošůvka, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejulítlejší případy policistů na Blanensku a Vyškovsku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.