Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nechce se mi přeparkovat, vystavím si povolení sama

Ano, něco podobného zřejmě napadlo čtenáře Brněnské Drbny, když jí v minulých dnech zaslal fotografie a popis parkování osobního vozidla inženýrky Jany Illeové, referentky Odboru veřejných služeb úřadu městské části Brno - Královo Pole.

Ta zanechala minulý týden 30. října své vozidlo v zákazu stání, který byl přechodně nainstalován v souvislosti s blokovým čištěním Kartouzské ulice, a za čelní sklo umístila vcelku nezvyklou informaci.

Brněnská Drbna požádala o vyjádření tiskovou mluvčí úřadu. Zajímalo ji, zda úřad o povolení ví, a jestliže ano, tak na základě čeho bylo vystaveno. „Vámi uvedené potvrzení bylo vystaveno ze závažných důvodů doložených žadatelem. Potvrzení vystavuje OVS ÚMČ Brno - Královo Pole zcela výjimečně, a to při shledání oprávněnosti důvodů,“ uvedla mluvčí Olga Pelcová.

K celé záležitosti se vyjádřil i mluvčí Městské policie Brno Jakub Ghanem, neboť Brněnskou Drbnu zajímalo, proč vlastně překážející vozidlo nebylo odtaženo. „V případě blokového čištění městská policie odtahy nenařizuje. To může provést správce komunikace, kterým je v tomto případě úřad městské části Brno - Královo Pole. My bychom konali pouze v případě, kdyby vozidlo omezovalo plynulost silničního provozu, anebo na základě oznámení občanů můžeme na místě udělit blokovou pokutu.”

Autoři

Štítky Brno, Královo Pole, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nechce se mi přeparkovat, vystavím si povolení sama  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.