Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Návrhy úprav tzv. přednádraží představí projekt miniBrownfields

 
pondělí, 5. května 2014, 05:36

Jeden z nejfrekventovanějších veřejných prostorů v Brně představuje takzvané "přednádraží". Přetížený prostor plný bariér a konfliktů vytváří stresující prostředí, kterým se denně pohybují desetitisíce lidí.

Na absenci zklidněného pobytového prostoru reaguje instalace dočasného pavilonu studentů z Fakulty architektury Vysokého učení technického v Brně. Je galerií ve které se mohou kolemdoucí seznámit s originálními návrhy studentů na řešení tohoto prostoru a současně oázou klidu uprostřed zběsile pulsujícího dopravního uzlu. 

Hlavní náplní pavilonu bude výstava studentských návrhů právě na řešení "bermudského trojúhelníku" mezi viaduktem a schodištěm stoupajícím do ulice Josefská. Široká paleta ideí na jeho využití nastiňuje skrytý potenciál tohoto prozatím opomíjeného prostranství. Co kdyby se sem dalo přijít za kulturou, sportem nebo dobrou kávou? Přijďte se osvěžit myšlenkami na přátelštější město nebo i jenom strávit příjemné chvíle na místě, od kterého byste to nečekali.

Program pavilonu:

  • Instalace a křest pavilonu (6. května, křest v 18 hohin).
  • Slavnostní vernisáž studentských návrhů (15. května, 18 hodin).
  • Program v rámci týdne města (12.-18. května, aktuální podrobnosti na www.tydenmesta.cz).
  • Plánovaná deinstalace pavilonu (19. června).
  • Akci zaštítila FA VUT v Brně. Práce studentů byly vytvořeny v ateliéru miniBrownfields pod vedením architektů Jiřího Palackého a Pavla Stříteského. Instalace pavilonu probíhá se svolením Města Brna.

Svoje postřehy a fotografie mohou lidé sdílet prostřednictvím Facebooku na stránkách: www.facebook.com/minibrownfields.

Tisková zpráva

 


 

Kam dál?

Na brněnské přehradě znovu vypukl sezónní boj proti sinicím

čtvrtek, 1. května 2014, 12:05

Na brněnské přehradě ve čtvrtek opět začal sezónní boj se sinicemi, jehož cílem je umožnit bezpečné letní koupání....

Chci stmelit studenty Vysokého učení technického, říká kandidát na...

čtvrtek, 1. května 2014, 07:45

Loni pomáhal kandidátovi na Krále Majálesu, letos se jím chce dvaadvacetiletý student čtvrtého ročníku pozemního...

Zdevastovaný blok se změní v centrum a park pro sociálně slabé

středa, 30. dubna 2014, 14:34

Brno zahajuje výstavbu nízkoprahového centra a parku Hvězdička ve zdevastovaném vnitrobloku Hvězdové, Francouzské,...

Farma Bolka Polívky bude opět v provozu

úterý, 29. dubna 2014, 11:02

Farma Bolka Polívky v Olšanech na Vyškovsku opět ožívá. Nájemce František Dvořák, který dříve provozoval několik...

 

Komentáře

 
 

O čem píše Drbna.cz

Filmem roku je Omerzuova roadmovie Všechno bude s šesti lvy

Chlapecká roadmovie Všechno bude režiséra slovinského původu Olmo Omerzua opanovala 26. ročník filmových a televizních cen Český lev 2018 v pražském Rudolfinu. Film získal šest Českých lvů včetně ceny za nejlepší film, nejlepší režii, scénář i herecké výkony Elišky Křenkové a Jana Františka Uhera ve vedlejších rolích. Historický politický thriller Toman Ondřeje Trojana, který měl rekordních 13 nominací, nakonec nezískal ani jedinou skleněnou lví sošku.

KOMENTÁŘ: Rychlý internet v obcích? Memorandum obcí nad Prahou ukazuje, jak na to

Všichni se shodují na tom, že rychlý a stabilní internet bude vytvářet základ naší konkurenceschopnosti v následující dekádě. Ale nejen to… Rychlý internet je také klíčovým pilířem pro vyrovnávání příjmových disproporcí mezi jednotlivými regiony. V analogovém světě je vzdálenost hlavní bariérou mobility na trhu práce, v digitálním světě ale tato bariéra padá. Takže otázka zní: Jak přivést do menších obcí rychlý a stabilní internet?

Sníst, nebo vyhodit prošlé potraviny?

Prošlé potraviny nepatří automaticky do koše. Spotřebitelská organizace dTest vydala praktického průvodce, který pomáhá určit, jestli je možné prošlou potravinu ještě sníst, nebo je už nutné ji vyhodit.