Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Náměstí Svobody žije Velikonočními slavnostmi

Více než čtyřicet stánků s řemeslnými výrobky a občerstvením vyrostlo na centrálním náměstí Svobody, kde dnes začaly Velikonoční slavnosti. Každé odpoledne se na pódiu bude konat doprovodný program a zejména pro děti bude i letos otevřena tvůrčí dílna.

Ke koupi či ochutnání jsou v nabídce prodejců masné a uzenářské výrobky, sýry i sladkosti vážící se právě k Velikonocům.

„Na slavnostech samozřejmě nemohou chybět kraslice a další jarní dekorace, ale také vitráže, malované sklo, keramika, šperky, batika a malba na textil nebo dřevěné výrobky včetně hraček,“ přiblížil nabídku Libor Šťástka, starosta pořádající radnice Brno-střed.

Doprovodný kulturní program na pódiu vždy od 14 do 18 hodin myslí jak na děti, tak i dospělé. „Pro malé návštěvníky je každý den připravena jiná pohádka v rámci projektu Celé Česko čte dětem a také divadelní představení. Dospělé jistě potěší vystoupení folklorních souborů a swingové či folkové koncerty,“ uvedl Šťástka.

Ve výtvarné dílně si budou moci zájemci každý den od dvou do čtyř hodin odpoledne vyrobit pomlázky, zdobená vajíčka nebo velikonoční přání.

Mimořádným dnem pak bude Zelený čtvrtek, během něhož se bude čepovat zelené pivo a nabízet špenát.

„Z každé prodané porce špenátu bude věnováno 20 korun ve prospěch Hospice svaté Alžběty v Brně. Ten jsme podpořili i tím, že od nás dostal zdarma prodejní místo, ve kterém bude nabízet výrobky z dílny svých klientů,“ řekl k dobročinné akci starosta Šťástka.

Stánky budou otevřeny každý den od 10 do 19 hodin, v případě zájmu návštěvníků mohou zůstat v provozu až do 22 hodin.

Velikonoční slavnosti na náměstí Svobody skončí na Velký pátek 29. března. Podrobný program je zveřejněn na internetových stránkách www.velikonocnislavnosti.cz.

Štítky Velikonoční slavnosti, náměstí Svobody, Brno, program, slavnost, Libor Šťástka, Velikonoce, Česko, Velký pátek, Zelený čtvrtek, Brno-střed

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náměstí Svobody žije Velikonočními slavnostmi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.