Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na slavnostech chřestu bude vařit i michelinský kuchař Roman Paulus

Čtyři tuny chřestu ze Slovenska si objednali pořadatelé 20. ročníku Slavností chřestu v Ivančicích na Brněnsku. Pokrmů z této zeleniny budou moci lidé ochutnat ode dneška do neděle na náměstí, o kulturní program se postarají známí zpěváci a kapely.

Organizátoři zatím musejí stále objednávat chřest v zahraničí, objednávku jsou schopni uspokojit pouze zemědělci z Velkých Levárů nedaleko Břeclavi. Už za pár let by však mohl být chřest místního původu, protože se podařilo sehnat pozemky i pěstitele. Tradice pěstování se tak do Ivančic vrací po 45 letech.

Dnes je vstupné zdarma, na víkend či na jeden z víkendových dnů je vstupné za 100 korun. Vařit bude například držitel michelinské hvězdičky pro svou restauraci Roman Paulus a kuchaři z několika jihomoravských restaurací. Z chřestu budou připravovat předkrmy, polévky, hlavní jídla i sladké dezerty.    

Na slavnostech vystoupí například zpěvačka Ilona Csáková či skupina Kamelot. Zatímco loni přijela do Ivančic slavná historická osobnost, císařovna Sissi, letos to bude první československý prezident Tomáš Garrigue Masaryk.

Zdroj ČTK

Štítky chřest, slavnost, Ivančice, 20. ročník, jídlo, festival, zelenina, Roman Paulus, Slovensko, Brněnsko, kuchař, Ilona Csáková, Tomáš Garrigue Masaryk, Kamelot, Břeclav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na slavnostech chřestu bude vařit i michelinský kuchař Roman Paulus  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.