Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Na Novomlýnské nádrži bude odstřelen osmnáctitunový kmen

Vodohospodáře na nádrži Nové Mlýny u Mikulova čeká záchranný odstřel osmnáctitunového kmene stromu, který se uvolnil pod náporem větru. Padlý strom by mohl poškodit elektrárnu a zařízení pro geologický výzkum, který na přehradě probíhá.

Jak uvedl Český rozhlas, připravují vodohospodáři odstřel plovoucího kmene ve spolupráci s hasičským záchranným sborem v nejbližších dnech. Kmen se uvolnil při nedávné vichřici. Jedná se o jeden z posledních stromů, které zůstaly čnít z nádrže po jejím napuštění.

„V tuto dobu tam probíhá i geologické měření, takže kabely, které jsou natažené na dně přehrady, by mohly být také poškozeny tím stromem, který nám tam cestuje,“ doplnil pro Český rozhlas záchranář Stanislav Hrdlička.

Hasiči by nyní měli strom ukotvit a po jeho odpálení menší kusy dopravit na břeh a zlikvidovat. Odstřel by měl proběhnout 7. nebo 8. ledna, pokud se však bude dále pohybovat a ohrozí vodní elektrárnu, bude muset být celá akce urychlena.

 

Štítky Nové Mlýny, nádrž, odstřel stromu, hasiči, vichřice, kmen, strom, Mikulov, Český rozhlas, Hasičský záchranný sbor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Novomlýnské nádrži bude odstřelen osmnáctitunový kmen  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.