Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na koupi bývalého kojeňáku jsou dva zájemci

Celkem třikrát město Brno nabízelo k prodeji areál bývalého kojeneckého ústavu v ulici Hlinky v Pisárkách. A až napotřetí to vyšlo. Za nabízenou cenu 65 milionů korun se přihlásili dva zájemci.

Jedná se o jednu fyzickou a jednu právnickou osobu. Obě složily ve stanoveném termínu do 31. ledna kauci, která představuje deset procent z ceny.

„Vzhledem k tomu, že se nakonec našli dva zájemci, rozhodne o konečném kupci nemovitosti nabídkové řízení. Prodáme tomu, kdo nabídne víc. Rozhodli o tom na středeční schůzi radní města,“ sdělil majetkový náměstek primátora Oliver Pospíšil.

Pokud nejvyšší cenu shodně nabídnou dva nebo více zájemců, ti pak budou vyzváni k podání nové nabídky, přičemž minimální cena bude stanovena ve výši nejvyšší předchozí nabídky.

Nové nabídky mohou zájemci podávat na majetkovém odboru magistrátu nejpozději do 8. března.

Vedle prodeje areálu bývalého kojeneckého ústavu radní ve středu doporučili městskému zastupitelstvu, které bude jednat 5. března, schválit prodej budovy na Mendlově náměstí číslo 16, a to za dohodnutou kupní cenu 16,4 miliony korun společnosti Pharmawell.

Objekt původně sloužil jako bytový dům, od roku 1999 jeho prostory využíval dopravní podnik. V domě postaveném v roce 1936 nebyly prováděny žádné zásadní rekonstrukční práce a objekt postupně chátral.

Svým umístěním v dopravně exponované části města je po nutných opravách vhodný jak pro bydlení, tak i pro administrativní a komerční účely.

Dobrou zprávou pro Brno a jeho letošní rozpočet je skutečnost, že se objevil i zájemce o koupi lukrativní budovy Jalty na Dominikánském náměstí v sousedství Nové radnice.

„Mohu potvrdit, že se po letech našel zájemce o koupi Jalty za 100 milionů korun. Ten by měl do 11. března složit desetiprocentní kauci. Pokud se objeví ještě další zájemce či zájemci, bude následovat stejně jako v případě prodeje bývalého areálu kojeneckého ústavu v Pisárkách nabídkové řízení,“ konstatoval dnes náměstek Pospíšil.

Prodej budovy s nejvyšší nabídkou by pak zastupitelé města mohli schválit už na svém dubnovém zasedání.

Štítky Brno, areál bývalého kojeneckého ústavu, prodej, dva nájemci, ulice Hlinky, Pisárky, Hlinky, Oliver Pospíšil, Jalta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na koupi bývalého kojeňáku jsou dva zájemci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.