Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na jižní Moravě padaly teplotní rekordy, Žabovřesky hlásí 33,3 C.

Na jižní Moravě dnes padaly teplotní rekordy. Meteorologové jich naměřili celkem devět. V Brně - Žabovřeskách bylo dnes 33,3 stupně. O více než stupeň padlo dosavadní maximum z roku 1996. Dnes to řekl Mojmír Martan z brněnské pobočky Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Přes 32 stupňů bylo dnes i ve Strážnici na Hodonínsku a Troubsku na Brněnsku a Pohořelicích. Rekordy padaly také v Brně Tuřanech, Brodu nad Dyjí, Dyjákovicích, Kuchařovicích nebo Lednici. Dosavadní maxima byla z roku 1996 a 2003.

Větší nápor zaznamenaly koupaliště v kraji. Například na znojemskou Plovárnu Louka dnes přišlo 1800 lidí. Řekla to pokladní plovárny. Podle ní jde o největší návštěvu v sezóně, která ve Znojmě díky vyhřívané vodě začala už 10. května. Koupali se ale i lidé v řece. Například v Brně-Jundrově parta mladíků trávila odpoledne skákáním z mostu do Svratky. Opodál plavající muž sdělil, že voda je ke koupání podle něj už zhruba měsíc.

Řada Brňanů o víkendu zavítala na Brněnskou přehradu. Kromě teplého počasí je tam lákaly tradičně i ohňostroje. Ten sobotní, který zahájil soutěžní přehlídku Ignis brunensis, vidělo podle odhadů brněnských strážníků 170.000 diváků.

Teplé počasí v kraji bude pokračovat. Meteorologové předpokládají, že v pondělí se na některých místech mohou teploty vyšplhat až na 34 stupňů.

Zdroj ČTK

Štítky Brno, jižní morava, teploty, léto, rekord, vysoké, teploměry, Jihomoravský kraj, Žabovřesky, Český hydrometeorologický ústav, koupaliště, okres Hodonín, Lednice, Strážnice, Pohořelice, Troubsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jižní Moravě padaly teplotní rekordy, Žabovřesky hlásí 33,3 C.  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.