Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Na hradě Špilberku se sešli gurmáni

 
neděle, 8. června 2014, 16:40

Ústřice z Francie, mini burgery nebo kachnu se zelím si o víkendu vychutnaly na nádvořích brněnského hradu Špilberk stovky lidí. Konal se tam třetí ročník Špilberk Food Festivalu.

Okusit speciality přišla například studentka Kristýna Michalová. „Dala jsem si několik rybích pokrmů, ještě bych chtěla ochutnat nějaký dezert. Líbí se mi, že ke každému jídlu restauratéři nabízí vína, nicméně jsem vyzkoušela jen některá,“ sdělila Brňanka.

Kromě jídel od šéfkuchařů ze čtrnácti jihomoravských restaurací mohli lidé ochutnat také různé druhy vína nebo pivo Starobrno. Pořadatelé nachystali také doprovodný program. „V pátek a neděli například vařil držitel michelinské hvězdy Stefan Ciotti, v sobotu zase Zdeněk Pohlreich,“ řekla mluvčí festivalu Jana Leitnerová.

Na kuchaře známého z televize Prima se přišel podívat například Ondřej Tomek. „Mám rád jeho pořady a ani jeho sobotní show mě nezklamala. Byl vtipný a připravené jídlo vypadalo lákavě,“ zhodnotil Brňan.

Návštěvníci také viděli dva druhy otevírání lahve šavlí. V prvním případě Janko Martinkovič odsekl šavlí špunt lahve šampaňského, v druhém otevřel lahev piva Starobrno Reserva Kamil Prokeš. „Rozdíl mezi pivem a vínem je v tlaku uvnitř lahve. U sektu je dvakrát větší než v pneumatice auta, tedy kolem čtyř atmosfér, v pivu je to pětkrát méně. Sabráž na pivu jde udělat proto, že sklo lahve je slabší než u sektu,“ vysvětlil Prokeš.

 

 

Kam dál?

Hasiči cvičně zasahovali u havarovaného letadla

čtvrtek, 5. června 2014, 13:02

Na letišti Vyškov havarovalo při přistání malé dopravní letadlo AN-2. Ovšem pouze jako součást velkého cvičení. Téměř...

Hasiči veřejnosti ukáží své stanice

čtvrtek, 5. června 2014, 09:23

Víte, jak fungují základny brněnských hasičů? Své stanice a jejich vybavení ukáží hasiči veřejnosti během víkendových...

Největší pozornost vyžaduje v brněnské zoo nestor kea

pondělí, 2. června 2014, 19:56

Přes tři sta druhů zvířat chová na ploše osmatřiceti hektarů brněnská zoo. Do bystrckého lesoparku na Mniší hoře se na...

Na Špilberk Food Festivalu otevřou pivo šavlí

pondělí, 2. června 2014, 17:10

Čtrnáct šéfkuchařů jihomoravských restaurací představí svá menu na třetím ročníku Špilberk Food Festivalu. Na...

 

Komentáře

 

Napište nám

Nejčtenější

  • Kulturní akce na Svoboďáku nesmí být hlučné....

  • Spíte s oknem otevřeným na ventilačku? Na...

  • VIDEO: Příslušníci hnutí Slušní lidé...

  • VIDEO: Cítili jste dnes v centru města kouř...

 
 

O čem píše Drbna.cz

Miloš Zeman, Churchill a prezident s demencí

Miloš Zeman opět zaujal široké publikum svým projevem na pražském Žofíně. Protože se ale v poslední době český prezident hodně opakuje, jeho výroky mířené k médiím, komentátorům či Bakalovi nikoho nemohly překvapit.

Zloděj ukradl vepře. Policie pátrá po obou

Šedesátikilového vepříka, jehož domovem byl zábavní park Šťastná země v Karlovicích, někdo 22. května odcizil. Zvíře zaměstnanci naposledy viděli v úterý kolem sedmé hodiny večerní a podle policie je návrat prasátka velice nepravděpodobný.

DRBNA VAŘÍ: Vyrazte ven. I s jídlem!

Tohle jaro, které přešlo rovnou do léta, dělá spoustě lidí včetně mě strašnou radost. A vám? Člověk funguje hned tak nějak líp, když venku svítí sluníčko, má pravidelný přísun vitaminu D a nemusí sedět doma, protože je venku škaredě. S krásným počasím přichází také doba výletů a pikniků. Na výlety patří tak nějak obecně řízky, žejo. S chlebem a ideálně okurčičkami. A i když je to klasika, pro tentokrát řízky vypusťte.