Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na bývalé farmě Bolka Polívky se dnes uskuteční její dražba

Už dnes může být jasné, kdo se stane majitelem bývalé farmy herce Bolka Polívky u Olšan na Vyškovsku, která je v konkurzu. Od 13:00 se přímo na ní uskuteční dražba, vyvolávací cena je 15 milionů korun. Insolvenční správkyně Petra Hýsková potvrdila, že eviduje několik zájemců, kteří se dražby zúčastní.

Dražbu chtěl ještě posunout na pozdější datum člen věřitelského výboru Alexandr Seidl, ale neuspěl. Komplikací už nebudou ani závazky vyplývající z dotační smlouvy mezi farmou a Regionální radou regionu soudržnosti Jihovýchod. Ta byla minulý týden zrušena a z rady se stal nepodmíněný věřitel, jehož pohledávka je přes 21 milionů korun. Celkové uznané pohledávky za farmou jsou více než 50 milionů korun.

V areálu se nachází hotel, wellness centrum, restaurace či tenisové kurty, pozemky zabírají plochu 23.000 metrů čtverečních. Insolvenční správce tam přes léto zachoval částečný provoz.

Pokud by skončila dražba neúspěšně, musel by se věřitelský výbor do týdne dohodnout o dalším postupu. K 30. říjnu by skončil omezený provoz a insolvenční správkyně zpracuje závěrečnou zprávu o hospodaření. Přáním věřitelů je však farmu prodat, protože další nucená správa by přinesla náklady na údržbu a ostrahu.

Zdroj ČTK

Štítky farma Bolka Polívky, dražba, Vyškovsko, Brno, Bolek Polívka, statek, okres Vyškov, Olšany, Alexandr Seidl, Regionální rada regionu soudržnosti Jihovýchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na bývalé farmě Bolka Polívky se dnes uskuteční její dražba  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.