Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Mohyla míru hostila setkání tří premiérů

Jednání tří předsedů vlád – České, Slovenské a Rakouské republiky – hostila ve čtvrtek 29. ledna 2014 Památník Mohyla míru u obce Prace. Bohuslava Sobotku, Roberta Fica a Wernera Faymanna na Mohyle míru přivítal hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek.

V prostorách památníku, který spadá pod krajem zřizované Muzeum Brněnska, se v průběhu dopoledne uskutečnilo setkání delegací České, Slovenské a Rakouské republiky, všichni tři předsedové vlád pak uctili spolu s jihomoravským hejtmanem položením věnců památku obětí bitvy u Slavkova.

„Bylo mi ctí zde přivítat v roce 210. výročí bitvy u Slavkova premiéry tří států. Jsem velmi rád, že v rámci summitu středoevropských premiérů navštívili Mohylu míru a zdejší muzeum a uctili památku všech padlých vojáků na slavkovském bojišti.

Premiéři Fico a Faymann zde byli poprvé, expozice je velmi zaujala a myslím si, že v příštích měsících či letech se zde zastaví také soukromě. Dnešek patří především jednání premiérů.

Premiér Sobotka jako hostitel přijel samozřejmě jako první a měli jsme čas podrobně hovořit o aktuálních věcech Jihomoravského kraje, takže jsme probrali problematiku dopravní infrastruktury i věci týkající se regionálního zdravotnictví a čerpání fondů EU,“ řekl po setkání s premiéry hejtman Michal Hašek. Bohuslav Sobotka, Robert Fico a Werner Faymann zakončí svoji společnou cestu do Jihomoravského kraje jednáním na Zámku ve Slavkově u Brna.

Tisková zpráva

Štítky Werner Faymann, Robert Fico, Bohuslav Sobotka, Jihomoravský kraj, Michal Hašek, Rakousko, bitva u Slavkova, Prace, Mohyla míru, Muzeum Brněnska

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mohyla míru hostila setkání tří premiérů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.