Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Mladík cestoval nočním spojem s dopravní značkou v ruce, strážníci počkali na zastávce

Poměrně nápadný připadal řidiči dopravního podniku devatenáctiletý mladík, který v neděli o půl druhé ráno cestoval spojem linky 92 s dopravní značkou v ruce. Dispečink DPMB se proto spojil s operačním střediskem městské policie a u hlavního nádraží už na podezřelého chlapce čekala hlídka. Mladík přiznal, že označení slepé pozemní komunikace odnesl ze Šilingrova náměstí. Případem se bude zabývat přestupková komise, která za odstranění, poškození nebo přemístění dopravní značky může uložit pokutu do 300 tisíc korun.

Mladému muži hrozí za nelegální výlep dvacetitisícová pokuta, dopadla ho hlídka MP

Mladíka vylepujícího plakáty si v neděli odpoledne všimli náhodní kolemjdoucí v Jiráskově ulici. Devětadvacetiletý muž vylepoval materiály na plochy, které k tomu nejsou určené, a tak svědci požádali na lince 156 o prověření. Vyslaná hlídka dotyčného našla u křižovatky Čápkovy a Grohovy ulice, když reklamu umisťoval na elektrický rozvaděč. V okolí hlídka našla hned několik rozvodných skříní čerstvě polepených stejnými materiály. Aby mladík nemohl v protiprávní činnosti pokračovat, hlídka mu odňala zbylých 473 plakátů i lepidlo a případ postoupila k přestupkové komisi, která může rozhodnout o propadnutí či zabrání těchto věcí a uložit muži pokutu do dvaceti tisíc korun. 

Strážníci vyhledali brazilské fily, které prý na jihu Brna napadly kolemjdoucího

Dva volně se pohybující psi prý v neděli odpoledne bezdůvodně zaútočili v Černovicích na třiadvacetiletého muže, jenž telefonicky požádal o pomoc městskou policii. Hlídce po příjezdu ukázal mírně krvácející ránu na koleni, ale přivolání lékaře odmítl. Strážníci chtěli zabránit napadení dalších osob, a proto ihned začali pátrat v okolí.  U Kneslovy ulice uviděli třiatřicetiletého muže se čtyřmi brazilskými filami, z nichž dvě pobíhaly bez vodítka a náhubku. Majitel strážníkům ukázal očkovací průkazy a doložil, že psi mají účinnou vakcinaci proti vzteklině. Protože mu však podle svědků zvířata utíkají častěji, postoupila hlídka případ k posouzení ke správnímu orgánu. 

Osobní alarm městské policie zachránil další důchodkyni

Osobním alarmem si v neděli odpoledne přivolala strážníky sedmašedesátiletá žena z Bohunic, která doma upadla a poranila se na hlavě. Do bytu k důchodkyni proto vstoupila hlídka vybavená rezervním klíčem. Žena krvácela z temene, a to přesně z místa, které jí nedávno lékaři sešili po podobném pádu a výjezdu městské policie. Strážníci jí proto i tentokrát poskytli první pomoc a pustili do bytu zdravotníky. Sanitka následně důchodkyni převezla k ošetření do nemocnice.

Žena si pomoc strážníků zajistila stisknutím tlačítka na speciálním přístroji ve formě přívěsku. Spustila tak výstrahu na operačním středisku městské policie a se strážníky mohla ihned začít komunikovat. Projekt s názvem Centrum tísňového signálu přispívá k bezpečí přibližně stovky důchodců a špatně pohyblivých osob. 

Zdrogovaný motorkář chtěl strážníkům ujet, zastavila ho až hrozba služební zbraní

Autohlídka městské policie si v sobotu po 21. hodině všimla při kontrole Svitavského nábřeží motocyklu, který jí vyjížděl vstříc přímo z tamní cyklostezky. Když strážníci rozsvítili majáky a výzvu „STOP“, řidič prudce motocykl strhl a ujížděl směrem na Cejl. Strážníci ho okamžitě začali pronásledovat a přes vysílačku podali operačnímu středisku hlášení, jež uslyšela z radioprovozu i hlídka psovodů, která také zamířila na rozhraní centra města a Husovic. První hlídka mezitím stíhala podezřelého ulicemi Jana Svobody, Husovickou, Nováčkovou a Hálkovou až na Dukelskou třídu. Řidič ani nadále nijak nereagoval na výzvy k zastavení, odbočil do ulice Bratří Mrštíků a pokračoval po Sportovním nábřeží. Psovodi již tou dobou byli nedaleko a nadjeli motorkáři do Gargulákovy ulice, kde mu postavili do cesty služební vozidlo. Zastavila ho však až hrozba použitím služební zbraně. Na výzvu hlídek sesedl z motocyklu a odstavil jej na stojan. Strážníci se přesvědčili, zda není muž ozbrojený, a omezili jeho osobní svobodu. Osmatřicetiletý muž se přiznal, že kvůli řízení pod vlivem návykových látek přišel o řidičský průkaz. Strážníci ho předali pro podezření ze spáchání trestného činu státním policistům. Hlídka PČR muži provedla test na drogy, jenž i v tomto případě prokázal užití pervitinu. 

Opilý řidič BMW naboural další dvě auta a strážníkům se neúspěšně pokusil ujet

Brněnští strážníci si v sobotu před třetí hodinou ráno všimli BMW, které náhle ze Štefánikovy ulice odbočilo do ulice Skřivanovy a nabouralo dvě zaparkovaná auta. Jelikož prováděli pěší kontrolu, jeden ze členů hlídky se utíkal k místu nehody ujistit, že nikdo není zraněný, druhý spěchal pro služební vozidlo. Řidič po nárazu vycouval a ujížděl pryč. Hlídka ho ovšem po celou dobu neztratila z dohledu a viděla proto, že zaparkoval ve Střední ulici. Odstavené auto zablokovala služebním vozidlem a řidiče vyzvala k vystoupení. Muž se potom pokusil odejít do jednoho z domů, po důrazných výzvách ovšem zůstal a strážníkům předložil doklady. Strážníci mu provedli orientační zkoušku, která prokázala 1,25 promile alkoholu v dechu. Pětatřicetiletý řidič je podezřelý ze spáchání trestného činu a na místě si ho od hlídky převzali státní policisté. 

Cizinec prý ohrožoval kolemjdoucí, při pokusu o útěk zakopl a upadl

V noci na sobotu se na lince 156 ozvali strážníkům lidé, které prý na rohu Poštovské a Kobližné ulice bezdůvodně napadal cizí muž. Dotyčný naštěstí nikoho nezranil a údajně odešel směrem k Rooseveltově ulici, kde ho také strážníci po chvíli spatřili. Chtěl před nimi utéct, ale dostihli ho po několika krocích, protože vlastní vinou zakopl a upadl. Třiatřicetiletý muž byl agresivní i vůči hlídce, a ta proto musela použít donucovací prostředky a spoutat ho. Anglicky hovořícího cizince přijela ztotožnit hlídka cizinecké policie a případ strážníci postoupili ke správnímu orgánu pro podezření ze spáchání přestupku proti občanskému soužití. 

Zdroj: MPB

 

Štítky dopravní značka, obecní policie, Dopravní podnik města Brna, Šilingrovo náměstí, motocykl, BMW, Jan Svoboda, Cizinecká policie, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík cestoval nočním spojem s dopravní značkou v ruce, strážníci počkali na zastávce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.