Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Mládě tapíra dostane v brněnské zoo jméno Celestýna

Před měsícem přišla na svět v brněnské zoo samička tapíra jihoamerického. A jak už to u novorozeňat bývá, i tentokrát pro ni zoologická zahrada vybírá jméno. A vybrala - na základě ankety na Facebooku.

Samotného křtu se ujme moderátor a známý milovník němých tváří Honza Musil. Pokud chcete být při tom, přijďte na Mniší horu v Bystrci příští sobotu 3. listopadu ve 13.30 hodin.

„Tapíří samička se bude jmenovat Celestýna. Jako druhé nejčastější jméno návštěvníci internetových stránek zoo navrhovali Cony, na třetím místě se umístila Cleopatra,“ sdělila k průběhu ankety mluvčí brněnské zoologické zahrady Lucie Kapounová.

Křest mláděte tapíra jihoamerického však nebude jedinou akcí, kterou první listopadová sobota v zoo ožije. Bezprostředně po křtu se návštěvníci mohou odebrat do sálu správní budovy, kde ve 14 hodin propukne strašidelný bál pod taktovkou Písničkových tetin - Klotyldy a Matyldy. Až do 17 hodin se tak budou moci návštěvníci bavit při strašidelných písničkách a soutěžích o nejlepší masky.

V příštích dnech také dojde k jednomu stěhování. A to až do estonského Tallinnu. Půjde o dvě letošní mláďata orla východního neboli kamčatského, který patří k největším druhům orlů na světě.

„Transport těchto dravých ptáků se uskuteční ve speciálních bednách. Během cesty budou zvířata pravidelně kontrolována a celá přeprava se uskuteční během dvou dnů. V Tallinnu pak orli projdou karanténou, přičemž jedno z mláďat v zoo zůstane a druhé bude koordinátorem chovu přesunuto do jiné zahrady,“ informovala Kapounová.

Mláďata musí ze zoologické zahrady odejít proto, aby jejich rodiče mohli opět zahnízdit. V přítomnosti potomků by to totiž neudělali. Pár těchto orlů kamčatských mohou návštěvníci zoo Brno vidět ve voliéře v těsném sousedství ledních medvědů.

Foto: Zoo Brno

Štítky tapír jihoamerický, samička, Celestýna, Zoo Brno, Zoologická zahrada Brno, zoologická zahrada, Facebook, Tallinn, Honza Musil, Mniší hora, Bystrc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mládě tapíra dostane v brněnské zoo jméno Celestýna  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.