Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Meteorologové slibují Vánoce na sněhu

Atmosféru letošních vánočních svátků by s velkou pravděpodobností mohla vylepšit i sněhová nadílka. Podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) na prosinec, kterou ústav zveřejnil v pátek, by totiž mělo po většinu posledního měsíce sněžit.

Začátek prosince bude ve znamení převažujícího oblačna, které bude místy doprovázeno občasným sněžením nebo sněhovými přeháňkami, v nížinách se přechodně objeví srážky smíšené. Nejnižší noční teploty budou klesat mezi -1 až -7 °C, při zmenšené oblačnosti a na sněhové pokrývce až -10 °C.

Na začátku druhé prosincového týdne noční teploty sestoupí ještě níže a ručičky teploměrů tak budou klesat mezi -3 až -9 °při zmenšené oblačnosti a na sněhové pokrývce pak kolem -12 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupají v první třetině měsíce na hodnoty mezi -2 až +4 °C, v závěru období většinou pod 0 °C.

Od druhé třetiny prosince očekávají meteorologové oblačno až zataženo, na většině území se sněžením nebo sněhovými přeháňkami, postupně bude zataženo nízkou oblačností, ojediněle mrholení nebo slabé sněžení.

Na horách a místy i v nižších polohách bude i polojasno, místy s mlhami. Nejnižší noční teploty se vrátí na hodnoty z prvních prosincových dnů a budou se pohybovat mezi -1 až -7 °C, při malé oblačnosti kolem -10 °C. Nejvyšší denní se vyšplhají na -1 až +5, při zmenšené oblačnosti až +8 °C.

Poslední prosincové dny pak meteorologové očekávají zataženo nízkou oblačností, jen ojediněle polojasno. Místy se objeví mrholení nebo slabé sněžení a místy i mlhy. Postupně pak budou srážky četnější. Nejnižší noční teploty sestoupí na 0 až -6 °C, nejvyšší denní teploty pak dosáhnou -1 až +5 °C.

Napsal Miroslav Kyncl, Mediafax

Štítky počasí, zima, prosinec, sníh, Vánoce, Český hydrometeorologický ústav, Mediafax

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meteorologové slibují Vánoce na sněhu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.