Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Městská policie pomůže uklidit Brno, ve svém volném čase se zapojí přes třicet strážníků

Druhý ročník celostátní dobrovolnické akce Ukliďme Česko podpoří v oficiálním termínu 18. dubna i více než třicítka brněnských strážníků. Přibližně mezi 9. a 13. hodinou budou zbavovat odpadků okolí radiály v Hradecké ulici.

Kolem frekventované silnice se budou pohybovat strážníci, kteří se ve službě věnují obchůzkám, jejich kolegové z autohlídek, ale i strážníci zabývající se prevencí nebo přímo vedoucí služeben. Zájem o účast projevili zaměstnanci městské policie působící po celém městě. Na rozhraní Králova Pole, Žabovřesk a Medlánek tedy vyrazí mimo jiné strážníci z Husovic, Starého Lískovce, Vinohrad i z centra města.

"Veřejnost k udržování čistoty nabádáme denně. Káráme za odhazování nedopalků, obalů od jídla i pití nebo za nelegální výlepy a sprejerství. Je správné, abychom při podobných příležitostech dokázali jít příkladem a prokázali, že na pořádku v Brně nám záleží i v soukromém životě," podotkl k účasti městské policie vedoucí revíru Střed Radek Hála.

Organizátoři vybaví strážníky ochrannými rukavicemi i pytli na odpad. Zaměstnanci městské policie si ovšem ze služeben přinesou také speciální náčiní na odklízení injekčních stříkaček a sběrné boxy na infekční odpad. Odhozených jehel už letos při své každodenní činnosti odstranili z ulic okolo tisícovky. Brněnští strážníci jsou celoročně aktivní i při mapování černých skládek. Jen za loňský rok jich úřadům ohlásili 234.

"Lidem ve svém sloganu říkáme, že jsme jejich policie. Abychom dané tvrzení naplňovali ve všech aspektech, musíme být i společensky odpovědnou institucí. Proto nakupujeme ekologická vozidla na stlačený zemní plyn, proto podporujeme dětské domovy a různé neziskové organizace, a ze stejného důvodu se chceme zapojit do akce, která nadchla a motivovala k úklidu stovky lidí," zhodnotil ředitel Městské policie Brno Bohumil Šimek.

Díky aktivní prezentaci události se Městská policie Brno rovněž zařadila mezi mediální partnery celé akce Ukliďme Česko 2015.

Tisková zpráva

Štítky obecní policie, Brno, odpad, Česko, volný čas, Bohumil Šimek, Žabovřesky, Královo Pole, Medlánky, Husovice, Starý Lískovec, Brno-Vinohrady

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Městská policie pomůže uklidit Brno, ve svém volném čase se zapojí přes třicet strážníků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.