Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Městská policie apeluje na vztah k městu, kampaní láká nové strážníky

Napůl v uniformě, napůl v civilním oblečení. Současní strážníci se nechali nafotit pro náborovou kampaň, která jim má přivést nové kolegy. Plakáty v tramvajích, postery v pouličních vitrínách (CLV) a letáky v nosičích na sloupech veřejného osvětlení provází jednotný slogan Pracuji pro své město. Městská policie jím oslovuje zájemce, kteří vnímají svou příslušnost k Brnu a jsou na ni hrdí.

Strážníci odění z poloviny do civilního oblečení a z poloviny do uniformy dávají jasně najevo, že na jejich městě jim záleží v soukromém i pracovním životě. Přesně takové zaměstnance hledáme,“ vysvětlil ředitel Městské policie Brno Bohumil Šimek. Převažující sportovní oblečení je rovněž signálem pro aktivní jednotlivce, že o ně organizace stojí.

V dělení na poloviny lze nalézt i další rozměr. Strážníci obyvatelům Brna signalizují, že jsou jedni z nich. Když na sobě právě nemají uniformu, navštěvují stejné kulturní události, trénují na stejných sportovištích, prožívají drobné radosti a musejí se vypořádat s každodenními nepříjemnostmi. Proto dokáží veřejnosti porozumět a chtějí jí být nápomocní.

První, jarní část kampaně odstartovala v druhé polovině dubna. I další fáze jsou stylizované adekvátně k jednotlivým ročním obdobím. „Nyní bychom byli rádi, pokud by se nám adepti hlásili do poloviny června. Vybraní uchazeči nastoupí od září do tříměsíčního kurzu, během něhož budou pobírat mzdu. Před koncem roku by se mohli stát strážníky,“ podotkl 1. náměstek ředitele Karel Krainer.

Pilotní část projektu si ale městská policie ve skutečnosti vyzkoušela již koncem března, kdy se na projekční kostce v DRFG Areně (dříve hale Rondo) objevovaly při zápasech hokejového play-off snímky s pracovními názvy Komeťák a Komeťačka. Podobná grafika má být v budoucnu k vidění i na obrazovkách v městské hromadné dopravě.

„Na propagaci vynaložíme minimální sumu. U významné části ploch se nám podařilo vyjednat s městskými firmami nulový pronájem. Zdarma máme dokonce i CLV, u nichž využijeme předem nasmlouvané kapacity města Brna,“ upozornil Bohumil Šimek.

Platit tedy bude městská policie zpravidla pouze tisk materiálů a jejich instalaci. Celková částka včetně ateliérového focení, jehož se ujal přední brněnský fotograf Tino Kratochvil, se pohybuje v desítkách tisíc korun.

Zdroj: MPB

Štítky obecní policie, Brno, uniforma, oblečení, Bohumil Šimek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Městská policie apeluje na vztah k městu, kampaní láká nové strážníky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.