Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Město vydalo atlas pro osoby s omezenou schopností pohybu

Magistrát města Brna vydal Atlas přístupnosti centra města Brna pro osoby s omezenou schopností pohybu. Jedná se o vůbec první publikaci tohoto druhu, která ulehčí lidem se sníženou mírou pohyblivosti orientaci ve městě zejména v kulturních či veřejných objektech, nákupních pasážích a v ulicích.

Na atlasu spolupracovaly kromě Magistrátu města Brna také Geografický ústav Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity, Pražská organizace vozíčkářů, o.s., a další organizace.

Atlas mapuje bezbariérové objekty, možnosti parkování, zastávky MHD a dopravní uzly a ukazuje, kudy a jak je přístup k nim nejjednodušší.

„Tímto atlasem chceme pomoci lidem, kteří se v centru Brna pohybují ne zcela komfortně, a dát jim jasnou informaci, kde je například bezbariérový vstup, jaký vchod je možné použít do té či oné budovy, které ulice mají jaká specifika atd.,“ uvedl primátor města Brna Roman Onderka.

Atlas přístupnosti centra města Brna pro osoby se sníženou schopností pohybu je česko-anglický, vydání v nákladu 4000 kusů stálo 98 tisíc korun a jedná se o 1. vydání.

K dispozici bude v informačních a turistických centrech, na úřadech práce a v jednotlivých organizacích, které pracují s osobami s omezenou schopností pohybu. Kontaktním místem je Odbor zdraví Magistrátu města Brna.

Tisková zpráva

Štítky Magistrát města Brna, atlas, osoby, omezaná schopnost pohybu, Brno, Přírodovědecká fakulta Masarykovy univerzity, Roman Onderka, Úřad práce České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město vydalo atlas pro osoby s omezenou schopností pohybu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.