Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Město nabídne občanům poradenskou linku ve věcech životního prostředí

Na „zelený telefon“ budou moci opět zavolat všichni, kdo potřebují poradit s tříděním odpadů, záchranou nalezeného zraněného zvířete nebo třeba ochranou stromů. Ekologické poradenství pro občany bude opět po tříleté pauze podporovat město Brno. Provozovatelem ekoporadenské služby bude občanské sdružení ZO ČSOP Veronica. Zakázku na období pěti let s ročním plněním ve výši 200 tis. Kč schválila Rada města Brna v úterý 28. 4. 2015.

Veřejnost bude moci své dotazy pokládat prostřednictvím telefonní linky, e-mailu, webového formuláře či při osobní návštěvě v poradně na adrese Panská 9. Otevřeno bude vždy od pondělí do čtvrtka od 9 do 17 hodin. Nejčastěji kladené dotazy a odpovědi se stanou součástí řady publikací pro veřejnost (tištěných i internetových).

Telefonickou linku o životním prostředí město Brno podporovalo již v letech 1998–2011.  

Zelený telefon bude poskytovat informace především z následujících okruhů: odpady, recyklace, zahrady a zahrádkaření, ochrana přírody, živočichů i rostlin, úspory energií v domácnostech, ekologicky šetrné výrobky a technologie a další.

Poskytovat veřejnosti snadno dostupné poradenství v otázkách životního prostředí je dobrým standardem všech moderních měst. Také Brno usnadní lidem přístup k informacím o tom, jak správně třídit odpady, co dělat, když naleznou poraněné zvíře, nebo jak nakupovat ekologicky šetrně,“ uvedl Martin Ander, náměstek primátora města Brna

Předmětem smlouvy je provozování informační služby o životním prostředí města Brna s názvem „Zelený telefon“. Prostřednictvím této služby budou veřejnosti poskytovány informace o stavu životního prostředí ve městě Brně, záměrech města v této oblasti, informace o činnosti organizací a institucí v oblasti ochrany životního prostředí a zdravého životního stylu. Poradenská telefonní linka funguje na čísle: 542 422 750, mobil: 608 426 032. Internetový přístup na adrese: http://www.veronica.cz/poradna.

Tisková zpráva

Štítky Brno, životní prostředí, Martin Ander

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město nabídne občanům poradenskou linku ve věcech životního prostředí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.