Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Medvědí dvojčata ze Zoo Brno čeká stěhování do Maďarska

Dvouletá dvojčata kamčatského medvěda Kubu a Tobyho, kteří patří k největším atrakcím brněnské zoo, čeká v létě stěhování do Maďarska. Stát by se tam měli novými obyvateli areálu nazvaného Medvědí dům, jenž se nachází nedaleko Budapešti. Dnes to řekla mluvčí zoo Monika Brindzáková.

Kuba a Toby jsou potomci páru kamčatských medvědů Kamčatky a Jelizara. Obývají spolu s matkou nejmodernější část zahrady - expozici Beringie. Pod dohledem matky již téměř dospěli a dál s ní již nebudou moci sdílet jednu expozici. Proto jim chovatelé z brněnské zoo začali před nedávnem hledat nový domov.

Původně se dvojčata měla stěhovat do zoo v ukrajinském Charkově. Zájem jejího vedení o medvědy ale opadl. Naopak jej projevili představitelé maďarského Medvědího domu. Jde o areál, který je určený výhradně k chovu hnědých medvědů. Ti kamčatští přitom patří k největším zástupcům tohoto živočišného druhu.

"Předpokládáme, že po odjezdu Kuby a Tobyho budou Kamčatka s Jelizarem opět sdílet jednu expozici. S novými přírůstky by mohli návštěvníky zoo potěšit zhruba za rok," dodala mluvčí.

Brněnská zoo chová asi 800 zvířat 200 živočišných druhů. Ročně ji navštíví zhruba čtvrt milionu lidí. Zájem o ni vzrůstá.

Zdroj ČTK

Štítky Kuba, toby, medvěd, kamčatský, brno, zoo, stěhování, Maďarsko, Zoologická zahrada Brno, dvojčata, Budapešť, Kamčatka, léto, Charkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Medvědí dvojčata ze Zoo Brno čeká stěhování do Maďarska  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.