Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Masarykova univerzita se spojila s Kometou. Pomůžou autistům

Autismus je jednou z nejzávažnějších poruch dětského mentálního vývoje. Jedná se o vrozenou poruchu některých mozkových funkcí. Za účelem pomoci dětem s diagnostikou autismu se Masarykova univerzita a hokejová Kometa Brno spojili ve společném projektu.

 

Jak by měla spolupráce vypadat? Hokejisté budou střádat finanční prostředky, vědci z Masarykovy univerzity pak dodají potřebné vybavení a software. Samotný software s názvem Newron je složen ze sady her, které jsou vyvinuty k posílení sociálního vnímání a interakce.

V první fázi se projekt zaměřuje cíleně na děti a dospívající s diagnostikovanou poruchou autistického spektra (PAS), posléze rozšíří své terapeutické zaměření i k dalším poruchám (hyperaktivita, impulzivita,specifické obtíže v učení, neurorehabilitaci u poúrazových či pooperačních stavů, neuro-kognitivní rehabilitaci v počátečních fázích demence apod.)

Garantem projektu NEWRON je Masarykova univerzita a zapojení do něj je zcela zdarma. V současnosti software využívá dvanáct rodin a tři instituce. Peníze jsou ale potřeba k rozšíření projektu a ke zvýšení počtu terénních pracovníků. Zde pomůže Nadační fond Kometa, který vznikl v loňském roce za účelem sjednocení veškerých charitativních aktivit HC Kometa Brno.

Nadační fond podpoří projekt Newron částkou 100.000,- z výtěžků z Kometa Golf Challenge 2014 a Kometa Festu.

Foto: wikipedia.org

Štítky Masarykova univerzita, projekt, HC Kometa Brno, software

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Masarykova univerzita se spojila s Kometou. Pomůžou autistům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.