Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Majitelka cestovní kanceláře Majestic Travel je v insolvenci

Krajský soud v Brně zahájil insolvenční řízení s provozovatelkou boskovické cestovní kanceláře Majestic Travel Zuzanou Pálovou. Podle informací z insolvenčního rejstříku nevrátila zákazníkům peníze za zrušený zájezd.

Kancelář měla problémy už v létě, byla na ni podána tři trestní oznámení. Ukázalo se, že firma nemá platné pojištění proti úpadku a dostala se do finančních potíží. Pálová se k potížím CK Majestic Travel nevyjádřila a s médii nekomunikuje.

Podle insolvenčního rejstříku je řízení ve stavu před rozhodnutím o úpadku. Návrh podali věřitelé, kteří si u kanceláře zaplatili zájezd, neodjeli na něj a nedostali zpět peníze.

„Paní Pálová zájezd v den odjezdu e-mailem zrušila. Při této příležitosti nám nabídla jiný zájezd nebo vrácení peněz. Sdělily jsme, že požadujeme vrácení peněz," stojí v jednom z vyjádření dvou věřitelek. Peníze od Majestic Travel nedostaly.

Podle blanenské policejní mluvčí Ivy Šebkové vyšetřování cestovní kanceláře stále pokračuje a případ není uzavřený. Policie se o CK Majestic Travel začala zajímat v létě, když se objevily první zprávy o potížích firmy.

Kancelář pořádala zájezdy do Chorvatska a na začátku července například nechtěli řidiči autobusu kvůli sporům s vedením firmy vydat klientům zavazadla na počátku jejich pobytu.

Zároveň se ukázalo, že Majestic Travel neměla platné pojištění proti úpadku. S pojišťovnou Generali je předjednala, ale neuhradila. Pojišťovna proto na boskovickou CK podala trestní oznámení za neoprávněné podnikání.

Zpáteční cestu 30 turistů z Chorvatska do Česka zajistil náhradní dopravce a jejich převoz domlouval a zaplatil delegát, ne majitelka cestovní kanceláře Pálová. Insolvence hrozila firmě už v létě, když si klienti stěžovali na nevrácení peněz za zrušený zájezd. Firma tenkrát hrozbu odvrátila, nyní se jí to nepodařilo.

Zdroj: ČTK

Štítky Majestic Travel, cestovní kancelář, insolvence, Zuzana Pálová, majitelka, peníze, zájezd, Krajský soud v Brně, Chorvatsko, Generali Česká pojišťovna, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Majitelka cestovní kanceláře Majestic Travel je v insolvenci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.