Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Magistrát odstraňuje nelegální billboardy

Magistrát města Brna zahájil odstraňování nelegálních billboardů na území města Brna. V současné době se jedná o dvě lokality, které jsou v k. ú. Žabovřesky a na ulici Sportovní. Oba billboardy byly v minulých dnech z veřejného prostoru odstraněny. Město Brno v této souvislosti připravuje další opatření vedoucí k očištění komunikací od nelegálních billboardů.

Odbor dopravy bude v tomto trendu rozhodně i nadále pokračovat. Naším cílem je postupné vyčištění města od načerno postavených reklamních ploch,“ zdůraznil náměstek primátora Richard Mrázek.

Lokalita Žabovřesky
Magistrát města Brna obdržel v červenci 2014 výzvu Policie ČR k provedení opatření vedoucích k odstranění reklamního zařízení na pozemku p.č. 2801/5 v k.ú. Žabovřesky, a sice z důvodu, že předmětné reklamní zařízení instalované zde jako stavba dočasná v dubnu 2009 je bezpečnostním rizikem z hlediska bezpečnosti silničního provozu.

Po několika odvoláních vlastník reklamní zařízení neodstranil a pouze podal dne 9. 4. 2015 ke Krajskému soudu v Brně návrh na předběžné opatření, kterým by bylo odstranění reklamního zařízení zamezeno. Krajský soud v Brně však pouze požádal silniční správní úřad o stanovisko k návrhu s termínem do tří dnů, tedy do 13. 4. 2015 (včetně).

Protože soud nemusel žádat o stanovisko silniční správní úřad a mohl odstranění reklamního zařízení přímo zakázat, bylo reklamní zařízení dne 13. 4. 2015 na základě pokynu silničního správního úřadu společností Brněnské komunikace a.s. odstraněno a zlikvidováno s tím, že vlastník reklamního zařízení měl od listopadu 2014 dostatek časového prostoru k podání případné žaloby na postup silničního správního úřadu a pouze na poslední chvíli prodlužuje existenci reklamního zařízení.

Lokalita Sportovní
Obdobnou výzvu k odstranění reklamního zařízení obdržel i vlastník reklamního zařízení umístěného při místní komunikaci II. třídy v ulici Sportovní. Reklamní zařízení měly Brněnské komunikace, a.s., odstranit dne 14. 4. 2015, vlastník však uposlechl výzvu a reklamní zařízení odstranil 12. 4. 2015.

Tisková zpráva

Štítky Brno, Žabovřesky, Richard Mrázek, Krajský soud v Brně, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Magistrát odstraňuje nelegální billboardy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.