Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Lidem bez domova začala sloužit noční krizová centra

Město Brno, Armáda spásy a Oblastní charita Brno otevřely noční krizová centra, která slouží lidem, kteří z nejrůznějších důvodů nechtějí nebo nemohou využít nocleháren či jiných forem sociální pomoci a především v zimní období jsou ohroženi na životě.

Tento model se osvědčil jako dobrý způsob prevence umrznutí lidí, kteří žijí v nedůstojných podmínkách.

Celková kapacita ve všech třech zařízeních je 133 míst (Centrum sociálních služeb – 53 míst, Oblastní charita Brno – 30 míst, Armáda spásy – 50 míst).

„Průměrná vytíženost ve všech těchto zařízeních byla vloni 71 procent, letos 57 procent. Celkem systém nočních krizových center v poslední zimě využilo 627 osob, což je téměř o dvě stě lidí více než v předchozím roce,“ informoval tiskový mluvčí Magistrátu města Brna Pavel Žára.

Noční krizová centra

  1. NKC Masná 3b, Centrum sociálních služeb; 53 míst
  2. NKC Mlýnská 25, Armáda spásy Brno; 50 míst
  3. NKC Bratislavská 58, Oblastní Charita Brno; 30 míst

„Centrum sociálních služeb provozuje rovněž Středisko osobní hygieny v ulici Rumiště 11, které slouží k očistě, hygieně a prevenci šíření kožních onemocnění,“ doplnil Žára.

Toto centrum s celoročním provozem je také realizátorem projektu „Meníčka pro bezdomovce“, v jehož rámci sváží neprodaná polední menu z restaurací do svých zařízení, kde je poskytuje lidem bez přístřeší.

Magistrát města Brna provádí průběžně i tzv. terénní screening, který realizují sociální kurátoři z Oddělení sociální prevence. Jedná se o návštěvy ve vytipovaných přibližně 30 lokalitách s cílem kontaktovat lidi bez domova a předat jim informace o možnostech řešení jejich složité situace.

Štítky Brno, bezdomovec, prevence, sociální služby, Armáda spásy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidem bez domova začala sloužit noční krizová centra  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.