Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Lidé si mohou prohlédnout na tři stovky jedlých i jedovatých hub

Tři stovky druhů jedlých i jedovatých hub rostoucích v lesích kolem Brna a na Vysočině jsou k vidění během víkendu ve společenském sále kulturního centra na Pálavském náměstí v Brně-Vinohradech. Mykologové tam totiž pořádají pátý ročník výstavy hub.

„Houby jsme nasbírali několik dní před začátkem akce,“ řekla pořadatelka Hana Ševčíková. Brněnským houbařům přitom podle ní vydatně pomáhali i jejich přátelé z mykologického klubu v Hlinsku.

Výstava začala v sobotu a potrvá do pondělního odpoledne. Mykologové museli udržet exponáty stále čerstvé. To je podle Ševčíkové nelehký úkol. Houbaři to řeší tak, že přes noc nechávají otevřená okna, aby se ve výstavním sále trochu ochladilo.

„Jinak by se vše zkazilo,“ řekla organizátorka výstavy.

Po skončení přehlídky nicméně lidé exponáty nebudou moci sníst. Houby jsou totiž podobně jako maso náchylné ke zkažení, pokud leží bez zpracování několik dní při pokojové teplotě.

Napsal Jiří Nováček, Mediafax

Štítky otrava houbami, Hana Ševčíková, Brno, Kraj Vysočina, výstava, kulturní dům, Hlinsko, Mediafax, houbaření, exponát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé si mohou prohlédnout na tři stovky jedlých i jedovatých hub  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.