Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Lesníci varují před medvědem potulujícím se na Břeclavsku

Lesníci varují veřejnost před medvědem, který se zřejmě zatoulal na Břeclavsko. Řekla to dnes mluvčí břeclavské radnice Eliška Windová. Podle pracovníků státního podniku Lesy ČR byl pozorován v lese mezi Lanžhotem a Tvrdonicemi. Lidé by měli být opatrní a v případě, že by šelmu zahlédli, se mají hned spojit s policií. Naposledy se zhruba stokilogramový medvěd v regionu pohyboval před třemi roky.

Medvěda pozorovala v úterý večer mladá žena, která se projížděla na koni. Zvíře prý najednou vyšlo z lesa. Kůň se sice splašil, jezdkyně se ale udržela v sedle a hned odjela. Na místě se stopy šelmy nenašly. Terén je značně podmáčený, což může podle lesníků podstatně komplikovat pátrání po medvědovi.

"Dnes vyjedou pracovníci odboru životního prostředí městského úřadu do terénu, aby zajistili případné stopy a potvrdili tak výskyt medvěda," uvedla mluvčí. Radnice bude o pohybu medvěda informovat starosty z regionu i majitele honiteb.

Naposledy byl medvěd na Břeclavsku pozorován na podzim 2012 mezi Břeclaví, Lanžhotem a polesím Soutok, které se nachází na soutoku řek Moravy a Dyje. Šelma nezpůsobila žádné škody a nikoho neohrozila. Zřejmě se tam zatoulala ze Slovenska.

Medvěda na konci září 2012 na dálnici D2 srazil a zabil kamion.

Zdroj: ČTK

Štítky medvěd, okres Břeclav, Lanžhot, Lesy České republiky, Tvrdonice, Slovensko, Břeclav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lesníci varují před medvědem potulujícím se na Břeclavsku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.