Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Krizový štáb se věnoval situaci způsobené výpadky dodávek elektřiny

V Brně na dispečinku energetické společnosti EON mimořádně zasedal ve středu 3. prosince 2014 Krizový štáb Jihomoravského kraje. Pod vedením hejtman Michala Haška se věnoval situaci způsobené výpadky dodávek elektřiny v souvislosti s ledovou námrazou. Krizový štáb navštívil prezident Miloš Zeman.

„Jsem zde proto, abych poděkoval krizovému štábu a všem pracovníkům v terénu a vyjádřil solidaritu s těmi, kteří byli postiženi. Jak jsem byl informován, jde o největší kalamitu tohoto druhu od roku 1979,“ řekl prezident republiky.

„Na jižní Moravě je v tuto chvíli 13 obcí bez elektřiny, nesjízdných z důvodu padajících stromů je pět silnic. Autobusová doprava na území kraje je plynulá, u vlakové dopravy se snažíme zajišťovat náhradu. Na řešení situace usilovně pracují všechny složky Integrovaného záchranného systému a energetici. Děkuji všem, kteří se zapojili do odstraňování následků, veřejnost prosím o pochopení situace, složky IZS dělají maximum pro zajištění plynulosti dopravy a obnovení dodávek elektřiny,“ řekl hejtman Michal Hašek.

Místopředseda představenstva společnosti E.ON Distribuce Zdeněk Bauer ujistil, že nespadlo žádné velké kmenové napětí, byly identifikovány všechny poruchy a během středy by měly být závady odstraněny. „V terénu je v tuto chvíli více než 400 našich pracovníků,“ dodal. 

Podle náměstkyně primátora města Brna Kláry Liptákové  jsou v provozu všechny tramvajové a autobusové linky městské hromadné dopravy, ze třinácti trolejbusových linek jsou v tuto chvíli v provozu dvě, na ostatních jsou trolejbusy nahrazeny autobusy.

Hasičský záchranný sbor zaznamenal v posledních dnech až desetinásobek počtu výjezdů, naprostou  většinu zásahů tvoří odstraňování spadlých stromů. Regionální autobusové linky IDS JMK jezdí bez problémů, operativně byly prodlužovány na tratích brněnské městské hromadné dopravy.

Zdroj: KÚ Jihomoravský kraj
Foto: E.ON

Štítky krizový štáb, elektřina, Brno, E.ON, Jihomoravský kraj, Michal Hašek, Miloš Zeman, Klára Liptáková, Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje, Hasičský záchranný sbor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krizový štáb se věnoval situaci způsobené výpadky dodávek elektřiny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.